STENOGRAMA din timpul campaniei pentru alegerile de la FRF. Dialog fabulos intre greii din fotbalul romanesc

Dumitru Dragomir, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a dat publicitatii prin intermediul site-ului sau, oracoluldelabalcesti.ro, o stenograma a unei discutii fabuloase care a fost purtata de cinci dintre greii fotbalului autohton in timpul campaniei electorale care a precedat alegerile pentru sefia Federatiei Romane de Fotbal (FRF) care au avut loc in luna martie a acestui an.

La discutie la care au luat parte Mircea Sandu, Gica Popescu, Bela Kassai, Anghel Iordanescu si Dumitru Mihalache. Cei cinci s-au intalnit cu o luna inaintea alegerilor pentru a stabili planul prin care Gica Popescu va ajunge presedintele Federatiei Romane de Fotbal.

Potrivit sursei citate, Gica Popescu s-a temut ca va fi tradat inaintea alegerilor, dupa ce Mircea Sandu i-a propus un plan de rezerva, prin care un alt om de incredere sa candideze la functia de presedinte.

La un moment dat, conform relatarilor prezentate de site-ul lui Dumitru Dragomir, Mircea Sandu a adus vorba despre o posibila condamnare a lui Gica Popescu in Dosarul Transferurilor, propunand o candidatura de rezerva. “Inseamna ca ma tradati!”, a replicat nervos Popescu, acesta nedorind sa aiba concurenta.

Citeste si: Inca doi oameni din fotbal pot fi condamnati la inchisoare cu executare 

In continuare va prezentam dialogul fabulos care a avut loc intre cei cinci:

Mircea Sandu: Trebuia sa-l invitati si pe Ilie Dumitrescu!

Bela Kassai: Ce treaba are el cu ce discutam noi aici?

M.S.: Bai Gica, mi-a spus Banicioiu ca nu mai poate sa mearga cu tine prin alte judete, ca-l va lua in curand de la sport. Hai sa vedem ce am mai facut. Bela, ai aranjat totul la Brasov?

B.K.: Da, am aranjat totul cu Goga, dar trebuie sa-i dam ceva lovele.

M.S.: Vorbeste cu Filimon (trezorierul FRF, n.n.) si sa avem tot ce ne trebuie, vezi sa nu lipseasca ceva. Gica, sa-ti faci un speech, vezi ca nu inteleg ei multe, dar trebuie sa-i cuceresti. Acesti presedinti a asociatiilor judetene sunt foarte importanti.

B.K.: Mai da-i in ma-sa, ca ii rezolva Goga. Nu te speria, Gica!

M.S.: Ce faci, le prezinti programul tau? Nu e rau, dar e cam subtire! Puiule, sa fii si tu pregatit sa iei cuvantul!

Anghel Iordanescu: Nu stiu daca pot veni, nu stiu daca ma lasa Gabi.

M.S: Bai, veniti toti, ca nu-i de glumit. Nu lasati totul pe Bela. Gica, eu zic ca e bine sa-si depuna dosarele inca unul sau doi pentru ca, fereasca Dumnezeu, nu se stie ce se intampla cu procesul vostru.

Gica Popescu: Ce sa se intample, bre? Procurorul imi cere pedeapsa cu suspendare. Gata, s-a terminat, vedeti doar ca statutul FRF sa fie in regula cu suspendarea asta!

M.S.: Am consultat mai multi avocati si totul e-n ordine. Eu zic sa-si faca dosare si Bela Kassai, Iordanescu si Meche.

Dumitru Mihalache: Eu nu vreau, bre, dom presedinte, ca vin de la rugby si mai iese vreun scandal…

B.K.: Eu nu-mi depun dosarul, pentru ca am incredere ca Gica este deja presedinte.

M.S.: Ba, sunteti nebuni daca nu va luati nicio masura de precautie!

A.I.: Eu am discutat cu Gabi (Gabriel Oprea – n.red.) de mai multe ori, chiar si cu Gica, dar el zice ca nu.

G.P.: Daca isi mai depune cineva dosarul de participare, inseamna ca ma tradati si vreti sa ma trimiteti la puscarie. Nu vreau sa aud de asa ceva! Ce si cum ne-am inteles, asa va rog sa ramana. Toti sunteti in echipa mea, in conditiile pe care le-am stabilit.

M.S.: Bai, Gica, nu-i rau sa avem si planul doi.

G.P.: Fara planuri, dom presedinte. Am lucrat prea frumos ca sa pierdem.

M.S.: Da, ma, dar ar fi bine sa avem si un plan B.

G.P.: Am prea multe promisiuni, atat din partea politicului, cat si din judete.

M.S.: Da, dar se pot intampla multe.

B.K.: Se intampla pe dracu’!

A.I.: Nu-l bate nimeni pe Gica, mai ales ca am vorbit si cu Gabi, si m-a asigurat ca totul este OK.

M.S.: Bine, ba, nu vreti, nu vreti! Dar un plan B ar fi trebuit sa existe.

G.P.: Va repet: cine-si depune dosarul, nu mai este in echipa cu mine! Eu voi concura singur impotriva moldovenilor si toata lumea de aici, din judete si oamenii politici mi-au promis ca ma sprijina si sunt siguri ca voi fi presedintele FRF.

M.S.: Bine, bai, treaba voastra! Hai, ca ma duc la sala! Puteti ramane aici sa mai discutati, si-mi spuneti si mie maine ce-ati mai rezolvat!

Sursa foto: gsp.ro