Stenograme din dosarul mafiei de la pompe funebre. Raed Arafat dezvaluie cum se faceau afacerile cu morti

Noi dezvaluiri in dosarul mafiei pompelor funebre. Secretarul de stat Raed Arafat a explicat cum se faceau afacerile cu morti si cati bani luau cei implicati in caz, iar in tot acest timp in presa au aparut mai multe interceptari ale convorbirilor telefonice purtate intre reprezentanti ai firmelor de pompe funebre si suspecti cercetati in dosar.

Stenogramele dovedesc ca asistentii medicali primeau, de la reprezentantul firmei de pompe funebre, suma de 600 de lei pentru a “preda informatiile despre mort”. Raed Arafat a dezvaluit, la randul sau, care era procedura folosita de persoanele vizate in scandalul mitei de la pompe funebre.

“Cand am inceput sa sesizam ca dupa ce este anuntat un caz la 112, se deplaseaza un echipaj SMURD in timpul resuscitarii si incep sa dea telefoane persoane care reprezinta pompe funebre si isi ofera serviciile familiei care nici macat nu stie care este deznodamantul mi-a aratat ca se intampla ceva care este total absurd si bolnav”, a explicat Raed Arafat, la Romania TV.

Persoanele vizate in dosarul mitei de la firme de pompe funebre luau de la reprezentantii acestora intre 300 si 700 de lei pentru fiecare deces semnalat. in acest dosar a fost retinut, pana in prezent, un singur invinuit.

In acest caz sunt implicati politisti, angajati SMURD, ai ambulantei si patroni de pompe funebre. 70 de persoane sunt cercetate pentru ca luau sau dadeau mita pentru informatii legate de persoanele decedate. Reteaua a fost demascata de medicul Raed Arafat.

Sase dintre persoanele retinute in dosarul mitei de la firme de pompe funebre au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie luata marti de Tribunalul Bucuresti, la propunerea procurorilor.

Stenograme din dosarul mafiei de la pompe funebre

Adevarul a publicat mai multe interceptari ale convorbirilor telefonice purtate intre reprezentanti ai firmelor de pompe funebre si suspecti cercetati in acest dosar.

Conversatiile dovedesc ca asistentii medicali primeau, de la reprezentantul firmei de la pompe funebre suma de 600 de lei pentru a “preda informatiile despre mort”.

Iata cateva fragmente din interceptarile aflate la dosar:

Asistent: Buna seara!
Administrator: Buna seara!
Asistent: De la Serviciul de Ambulanta. Am numarul de la un coleg. Am inteles ca aveti o firma.
Administrator: Da, da.
Asistent: Intrebarea e de baraj si imi raspundeti sincer daca puteti. Cat oferiti dumneavoastra daca va dau clientul?
Administrator: Sase.
Asistent: Bun. Eu sunt (…) de la Ambulanta. Sa tineti minte ca asta e numarul meu. Administrator: E in regula, domnule (…).
Asistent: Bine. Pastram legatura. Daca am vreunul, v-am apelat.
Administrator: Fara probleme. Multumim din suflet!

Dosarul mitei de la pompe funebre: Cat luau angajatii MAI si SMURD pe mort

La numai cateva zile, asistentul l-a cautat pe reprezentantul firmei de pompe funebre pentru a-i da un “client”.

Administrator: Buna ziua, domnu (…).
Asistent: Buna dimineata. Ia spuneti-mi si mie, va ocupati si de decedati pe la camine de spital?
Administrator: Absolut!
Asistent: Bun. Asta a murit acum sapte minute. Inca ambulanta e pe drum ca vor sa-i faca manevre de resuscitare. El oricum n-o sa mai iasa… A facut o sincopa pe fond cardiac cu tensiune de 6 sau 7.
Administrator: E bine!

Asistent: Acum a murit si inca asteapta ambulanta sa-i faca manevre de resuscitare. Nu stiu ce poate sa-i mai faca la 86 de ani, dar ma rog….
Administrator: Nu, nu…. dar nici mai tanar…..
Asistent: Dar numai sa nu-l bage la moarte suspecta ca asta era cam pornit pe asistentele de la caminul-spital cred. N-au gasit alea perfuzie, n-au gasit balon de intubat, n-au gasit nimic.
Administrator: Doamne iarta-ma. Moarte suspecta la 86 de ani. Hai ma… Doar cel mult i-a curmat suferinta, dar…. aia nu se numeste crima.

Foto: Evenimentul Zilei