STENOGRAME. Dumitru Iliescu ii spunea lui Viorel Hrebenciuc despre cel care i-a dat informatii: Stia si de Ponta si de toti. Stia cine are dosare

Noi stenograme au fost facute publice, luni, in dosarul senatorului PSD, Viorel Hrebenciuc. Fostul sef al SPP, Dumitru Iliescu, ii spunea lui Viorel Hrebenciuc, despre angajatul DNA care a aflat ca deputatul este interceptat, ca “stia si de Ponta, si de toti”, “stia cine are dosare, stia de cei special urmariti”, “stia de Basescu, de 27 de milioane”.

In documente din noul dosar penal al lui Viorel Hrebenciuc, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) redau discutii interceptate dintre deputatul PSD si Iliescu. In respectivele conversatii, fostul sef al SPP i-a confirmat lui Hrebenciuc ca este interceptat de procurorii anticoruptie, dupa cum i-a comunicat un angajat al DNA. 

Dumitru Iliescu i-a mai spus lui Viorel Hrebenciuc ca respectivul angajat al DNA lucreaza la “sectorul de politie judiciara” si “stia si de Ponta” si “de Basescu, de 27 de milioane”.

Citeste si: ILIE SARBU SUSTINE CA VIOREL HREBENCIUC NU ARE CU EL “O RELATIE DE PRIETENIE CUM AVEA CU ALTI COLEGI”

“ILIESCU DUMITRU: El este acum la sectorul de politie judiciara si lucreaza pe partea judiciara si pe partea de DNA.

VIOREL HREBENCIUC : Mh!
ILIESCU DUMITRU: Mi-a spus: Domnule, lucrez la …

VIOREL HREBENCIUC: in sfarsit, nu conteaza!
ILIESCU DUMITRU: si a venit cu informatia asta, stia si de Ponta, si de toti. stia cine are dosare, stia de cei special urmariti s.a.m.d.

Citeste si: STENOGRAME DIN DOSARUL HREBENCIUC. DEPUTATUL I-A PROMIS SPRIJIN LUI SOVA LA SEFIA PSD: SA NU FIE LIVIU! MA FOCUSEZ PE TINE

VIOREL HREBENCIUC: Da.

ILIESCU DUMITRU: Stia de Basescu, de 27 de milioane, ca a stabilit un plan pentru anul asta si mandatele pe care sa le ia.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da. Mandatele pe cat timp se dau?
ILIESCU DUMITRU: Mandatul se da in general pe sase luni de zile.

Citeste si: STENOGRAME DNA: MITICA ILIESCU IL AVERTIZEAZA PE VIOREL HREBENCIUC DE PERICOL

VIOREL HREBENCIUC: Sase luni? Deci sunt inca pe mandat.
ILIESCU DUMITRU: Daca este un mandat pe siguranta nationala, inseamna ca mai sunt cateva saptamani, dar se poate prelungi, nasule.
VIOREL HREBENCIUC: Pai, la mine se prelungeste in mod sigur.
ILIESCU DUMITRU: Pot sa-l dea si pe o luna, depinde cat au nevoie. Pot sa-l dea si pe trei luni, si pe sase luni, si pe un an, dar, de regula, se da pentru sase luni de zile.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da.

ILIESCU DUMITRU: (Vorbeste in soapta – n.n.) si el mi-a spus: “Nu stiu de ce, dar pe dosarul lui, pe partea superioara a dosarului era un tabel cu persoanele, s-a primit ordin de la judecator, la propunerea nu a SRI-ului, ci a DNA-ului, pentru mandate de interceptare”. Au mai venit si alte persoane pe mandat, dar lui i-a sarit in ochi numele dumneavoastra pe mandat. L-am rugat sa se documenteze, i-am zis: ‘Documenteaza-te, vezi si tu daca poti sa afli mai multe”.