STENOGRAME INCENDIARE DARIUS VALCOV a incercat sa distruga PROBELE

STENOGRAME INCENDIARE din dosarul lui DARIUS VALCOV au ajuns in circuitul mass-media. Conform referatului DNA, fostul ministru DARIUS VALCOV ar fi incercat sa distruga pungile in care primea mita si le-ar fi cerut apropiatilor sa distruga hard-discurile.

”acesta a incercat sa influenteze alti participanti la comiterea infractiunilor, respectiv pe inculpatii SUSALA LUCIAN PETRUT si TIMOFTE PETRE BOGDAN, carora le-a solicitat sa distruga urmele infractiunii savarsite, respectiv documentele, hard-disckurile, care reflectau tranzactiile fictive efectuate prin intermediul S.C. BOGMAR PRO DESIGN S.R.L. In acelasi sens, inculpatul a solicitat martorului BARBULESCU DANIEL IONUT sa distruga ambalajele, pungile de plastic si de hartie in care se aflau sumele de bani ce proveneau din infractiunea care face obiectul cercetarii, precum si alte documente ce contineau inscrisuri olografe ale inculpatului cu privire la date calendaristice si sume de bani („Mi-a spus sa il deschid si sa distrug ambalajele, respectiv pungi de plastic si de hartie in care se aflau banii si eventualele documente, respectiv niste plicuri rupte pe care se afla un scris de mana (date calendaristice si sume de bani). M-am conformat solicitarii lui VALCOV DARIUS BOGDAN si cu aceasta ocazie am vazut ca in seif se aflau sume de bani”), informeaza stiripesurse.ro.

In acelasi context al distrugerii urmelor infractiunilor, inculpatul, avand cunostinta de un control al Directiei Generale Antifrauda Fiscala, solicitat de Directia Nationala Anticoruptie, l-a asigurat pe inculpatul SUSALA LUCIAN-PETRUT ca va face interventii pe langa seful echipei de control, in sensul influentarii rezultatului acestuia. Astfel, din declaratia lui TIMOFTE PETRE BOGDAN reiese ca, dupa ce a aflat de la inculpatul SUSALA LUCIAN-PETRUT ca martorul Ramba Andrei Ovidiu a fost citat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie si faptul ca verificarile Directiei Generale Antifrauda Fiscala sunt efectuate la solicitarea D.N.A., presupunand ca vor fi si ei citati, s-a intalnit in cursul lunii februarie 2015 cu inculpatul SUSALA LUCIAN-PETRUT si martorul Mocanu Marian Alexandru pentru a se pune de acord, „pentru a spune toti acelasi lucru”, in contextul in care anterior inculpatul Susala Lucian-Petrut i-a spus lui TIMOFTE PETRE BOGDNA ce sa declare in fata organelor de control fiscal.

CITESTE SI: DOSAR CARMEN MARINESCU: CARAUSUL spagii este neam cu DARIUS VALCOV 

In acelasi sens, inculpatul Timofte Petre Bogdan mai arata faptul ca a „avut contracte incheiate cu S.C. CAFMIN S.R.L. pe care le-am rupt si le-am dat foc, pentru ca in acestea nu erau trecute sumele si data. Acest lucru l-am facut la solicitarea lui CRISTIAN TOMESCU si a lui SUSALA LUCIAN-PETRUT” si ca a distrus documente contabile la solicitarea inculpatului SUSALA LUCIAN-PETRUT, inainte de inceperea controlului fiscal de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala.”, se spune in documentul intrat in posesia stiripesurse.ro

Stenograme:

Din data de 24.02.2015:

„TIMOFTE PETRE BOGDAN: Ca sa vezi ce mi-au oprit. Cand m-am dus, m-am dus, asa, cu teancu’ de dosare. Ce-au scos de acolo? Contractu’ cu MKS! Contractu’ cu PLUS CONFORT! Contractu’ cu CAFMIN, contractele cu …[neinteligibil]…, contractele cu ACETI. Atat! Nimic altceva.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Eu sunt asociat si director general. Cu functii depline, cu imputerniciri, eu am semnat tot. Trebuia sa spun: „Doamna!”  zic: „Ce sa vina aia, ca aia nu stie nimic. Va spu, eu sunt administrator de fapt.” Da?”

…[…]…

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: Sa trecem la CAFMIN. Si ala a venit exact… ala a venit exact in timp ce eu… cand ma apucasem cu CAFMIN-u’. Intelegi? La CAFMIN eu il visam, ca era simplu, doua facturi, stiam exact ce luasem de la el, ce [cuvant obscen].

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Da’ ala, ce dracu ai luat de la el?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: De la ala am luat de 10 miliarde in acte, care   i-am achitat. Mi-a facturat si i-am platit. De trei ani de zile. 10 miliarde. Am luat betoane si armatura pentru blocuri. „A, pentru blocuri? Ale cui sunt blocurile? Ale lui ACETI… ACETI?! Si are si colo, si colo. Aa, O.K.! Haideti ca o sa-l luam si pe ACETI.” Asa! „Si unde ati luat betoanele?” Ce puteam sa zic: „Doamna, sunt puse in opera. Sunt in lucrare, asa.” „Si ati facturat catre ACETI?”

…[…]…

„MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Deci, relatia cu M.K.S.…

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Relatia cu PLUS CONFORT, relatia cu ACETI, relatia cu CAFMIN si relatia cuSPOTLESS.”

…[…]…

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: Tu nu apari cu materiale de 1 miliard cum am cumparat, cu termosistem de atatia bani! Ai inteles?!”

…[…]…

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: Dupa aia am iesit cu LUCI, m-am dus cu el la CITY, am scris exact ce am declarat acolo, el veni acuma, la fel, sa se intalneasca cu șefu. Eu i-am spus decat atat… „Ma, manca-ti-as…!”

CITESTE SI: DEZVALUIRI din dosarul lui DARIUS VALCOV: Fostul ministru a dat BANI pentru infiintarea a TREI FIRME pe care le controla prin INTERMEDIARI 

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Stai, ca m-ai pierdut. Mai zi o data!

TIMOFTE BOGDAN PETRE: M-am intalnit cu LUCI la CITY. A scris si el pe foaie tot ce-am… intrebarile care mi le-a pus aia, raspunsurile, toate ce au luat, ce cutare, ce am mai vorbit adiacent si de ce era scris acolo, daca nu s-au scris toate… Asa! Deci, acolo mai era in spatele lu’ …[neinteligibil, vorbeste in soapta]… sa se intalneasca cu DARIUS… cu [cuvant obscen] alalalt.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cu DARIUS?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da!„

…[…]….

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: Pai, cum? Cum? Exact asa i-am spus:           „Manca-ti-as [cuvant obscen] ta, fii atent aicea. Daca e nevoie ma chemi si stam de vorba cu DARIUS in fata si eu i spun in fata. Manca-ti-as gura! Poti sa ma pui, sa asa… sa torni sarea acolo, nu zic nimic, da’ ganditi-va! Am doi copii, fratilor!” Si mai spun o treaba: „Vai mortii mei!” Ca mai este si vorba aialalta: Da, ma, am facut, da’ barem… Manca-v-as!„

…[…]…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cine? Vorbeai tu cu LUCI si el iti zicea?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: LUCI! Da, da! Ca sunt altii care gandesc pentru noi si stiu ei ce au de facut”.

…[…]…

„MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ba, da’ cand… cand ti-am… cand ai primit banii de la M.K.S., ca a fost, nu mai stiu, 1 milion doua sute patruzeci1 milion trei sute

CITESTE SI: HALUCINANT CARACATITA combinatiilor lui DARIUS VALCOV din judetul OLT 

TIMOFTE BOGDAN PETRE: 1 milion trei sute!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Aia toti s-au dus in hotel?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Pai, da, ma, ce dracu’ sa fac eu cu…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: [ofteaza] Pai, era o poveste cu… a incasat PLUS CONFORT de laTEHNOLOGICA in perioada aia si sa-mi bag [cuvant obscen] in ea de treaba, fix in perioada aia eu ti i-am dat tie in BOGMAR cu lucrarile [cuvant obscen] mele si dupa aia toate s-au dus in hotel.

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Toate s-au dus in hotel, pentru ca… pentru ca  si din ACETI, ce mi-a dat ACETI am bagat in hotel. ACETI mi-a dat pentru blocurile si noi bagam in partea astalalta. Ai inteles?”

…[…]…

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: 450 de miliarde… de milioane1 miliard o suta stii unde sunt? Sunt bagati inACETI. Deci, dupa ce ca eu in toata perioada asta am trait cu salariu’… si munca mea, pai, mi-o luati si pe aia, ma, sa moara mama? Si ii zic lui LUCI: „Mai, nene, aia-i smecheria mea, e munca mea, e riscu’ meu, e stresu’ meu, e smecheria mea Aia-s banii mei!” „Pai, nu poti sa-i scoti, ca trebuie sa platim datoriile din urma.” „Pai, stai ma, putin! Cu banii mei… ei vin cu banii…”.

…[…]…

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: Te rog frumos, ALEX… Nu, nu, nu zic! Eu cand ma intalnesc cu DARIUS, eu ii spun in fata. „Manca-ti-as [cuvant obscen] ta… Iti mananc… Merg pana in panzele albe!” Da? „Spune-i exact ce faci… dar decat atat… sa nu ma duc acolo, frate… ca las doi copii acasa… si nevasta.”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ca?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: „Ca las doi copii acasa si nevasta.”

…[…]…

„MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nici nu vreau sa ma gandesc cate ai facut tu acolo si ce creditare ai si tu inBOGMAR-u’ ala, in [cuvant obscen] mea.

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Vai de capu’ meu! Vai de capu’ meu!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Mult?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Vai de capu’ meu! Mult!”

…[…]…

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: De ce nu i-ai mai platit lui CAFMIN? Ai 10 miliarde in 3 ani? De ce nu ai mai platit?”

…[…]…

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: Ba, nu vezi ca-i clar? Cineva, care au facut…  Astia sunt niste pulifrici, cum imi zice mie DARIUS. Asa imi zice mie, pulifirici.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Asa iti zice DARIUS? Pulifirici.

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da! Da…”

…[…]…

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: M-a lasat pe mine si s-a dus repede la DARIUS. Si i-ar fi zis DARIUS

CITESTE SI: DEZVALUIRI ULUITOARE IN DOSARUL LUI DARIUS VALCOV: MINISTRUL PRIMEA MITA IN PUNGI DE PLASTIC SI AVEA INTALNIRI IN CIMITIR. STENOGRAME

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: La DARIUS?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Pai, si?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Cica ar fi zis DARIUS: „Ba… Sa se tina tare…” Si asta a spus: „La ce dracu’ sa se tina tare, ma, ca nu stie nimic acolo?”  Si a… sa nu treaca de astia, de Antifrauda, ca are el pe ala, il cumpara pe ala de sus care e la Antifrauda. Ceva de genu’ asta. O fi asa, mi-o fi zis mie sa ma linistesc…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Si sincer, te te intreb: te linistesti?”

…[…]…

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: Urmatoarele… urm… Urmatoarele intrebari astea sunt: „Ba! Ia spuneti, ma, voi ca v-am si analizat. Stiu cine sunteti, ai cui sunteti, ce aveti pe numele vostru, sunteti vai mortii vostri. O.K.! Cine e, ma?” Asta vor sa ajunga, la DARIUS si la MINEL. „Cine sunt, ma?”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: La MINEL?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: „Cine v-a invatat, ma, pe voi sa faceti asa, ca voi nu stiti, dati-va dracu’?” „Pai domnule, ca sa vezi…” De unde… Da’ te intreaba simplu: „De unde ai tu BOGDANE si ALEX banii astia?”

CITESTE SI: DEZVALUIRE SOC Principalul vizat in dosarul lui VALCOV este VASILE BLAGA 

…[…]…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Si? Se duce el la puscarie?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Si zice… Si zice ca ar fi zis DARIUS saptamana trecuta, cat am stat noi pe aici in BUCURESTI, s-au dus, s-au intalnit in cimitir și au vorbit și…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Im?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Si zice ca ar fi zis DARIUS: „Ba, daca se ajunge la nu stiu ce…”, cu o lacrima asa in colt s-a intors si a zis a… „Eu mi le asum pe toate. Nu o sa va las pe niciunu’ asa.”

…[…]…

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Decat atata i-am spus aseara cand m-am despartit de el si o sa-i mai spun inca o data si daca ma cheama sa vorbesc cu DARIUS: „Fratilor, ganditi-va bine, nu sunt numai eu, BOGDAN TIMOFTE, in chestia asta, pulifriciu’. Suntem toti. O luam toti. Da? Nu uitati ca am doi copii.”         Manca-v-as [cuvant obscen] voastra asa v-o mananc. Stii cum e vorba aia: „Fiecare isi pazeste pielea!” La o adica, cand vezi ca toata lumea fuge in stanga, in dreapta. Se debaraseaza de tine ca de o masea stricata la o… la o chestie de asta.

…[…]…

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da. Ala: „Auzi, cum functioneaza hotelu’ asta?” „Cum l-ai facut, ma, ca-i platit cu 8 miliarde?” Atatia bani sunt din SGV. –Ca       s-a lipit cu MILENIUM, cum era. A dat 800 de milioane SGV-u’, 800 de milioane si dupa aia inca 1 miliard ca s-au lipit aia. Nu ai ce si cum…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Si cum, a crescut singur? [cuvant obscen] mea!

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da, asa, peste noapte! „Pai, nu, ca am platit eu!” „Si tu nu ai mai facturat?” „Nu!” „Pai, si ai platit tu… Tu din ce ai platit, ma, BOGDANE? De unde ai avut tu banii astia sa platesti?”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Si este greu sa se vada ca ai avut banii de la MKS, care MKS i-a avut de laPLUS CONFORT sau i-ai avut direct de la PLUS CONFORT sau de unde ai mai avut tu, dracu’, pe acolo? Im?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Si aport! Aporturi, aporturi, aporturi!

…[…]…

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Ca dimineata cand m-am intalnit eu cu el, cand ne-am dus sa ne tundem, imi zice: „Vezi ca am vorbit cu DARIUS si sa-i facturezi 70% din 2 miliarde lu’… lu’ SGV-u’. Si o sa-ti dea SGV-u’ banii astia sa te apuci de munca.” „Astazi facturezi! Da?” „O.K.!” Ce sa mai fac, ce sa mai, ca…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Sa-mi facturezi tu mie pe SGV 2 miliarde?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da. 70% din din 2 miliarde.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pfoai de capu’…! Eu nu mai… nu pot sa spun sume, nu stiu cate zeroruri. …[neinteligibil]… mie …[neinteligibil]… Ce? …[neinteligibil]… Tu vrei sa dormi linistita cu astia in casa?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: I…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Nu puteam sa ma urc cu ei in masina, imi rupeau mana! Ma, imi rupeau mana! Stii cum ma stiu aia de la casele de schimb valutar?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: A…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Sute de mii am schimbat la ei!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: In oras, acolo?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Aoleu!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Si ce dracu’ ai facut cu ei?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: [rade]

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: In euro, i-ai schimbat in euro?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Din euro in lei, din lei in euro.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cum trebuia la momentu’ respectiv?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: In dolari, in franci, in ce trebuia atunci.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Minca-ti-as…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Stii cum ma stiau aia? Cand ma duceam, cand ii sunam, oamenii stiau direct: „Cat vrei, 100 de mii, 200 de mii?”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: [rade] Silingilei, ce ai azi?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: „Ce ai, frate, astazi?” „Vreau acum.” Stii cum se faceau? Intr-o ora se faceau, cum veneau banii, de pe la CRAIOVA, de pe la PITESTI, casele de schimb, intre ei? [rosteste o interjectie] Ma duceam, nu puteam sai, sa-i descarc. [rosteste o interjectie] „Dati-mi atat.” Cat a carat masinuta aia a mea… Cat au fost la mine in casa… Manca-tias…!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: A carat masinuta aia, CITROEN-u’, milioane, a?”

…[…]…

„MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ba, numai… numai, de-aici, gandeste-te ca e suma mare, BOGDANE, in [cuvant obscen] mea! Adica eu am luat niste lucrari fictive de la PLUS CONFORT, de la vara-miu, da? Le-am facut fictive si cu tine, aceleasi lucrari. Ca-s aceleasi lucrari, in [cuvant obscen] mea! Da? Si tu, banii astia, 1 milion doua sute patruzeci, cat [cuvant obscen] mea e, ca nici nu mai stiu, i-ai bagat in hotel. Da? Hotel care e peS.G.V., care S.G.V.-ul e al meu. Dup-aia ai mai primit de la PLUS CONFORT la fel.

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Douazeci si doua!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cat? Douazeci si doua de miliarde?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Douazeci si doua de miliarde!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Pe ce?! Lucrari care n-au existat, pe…

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Pai, sunt 13 miliarde… 13 miliarde pe M.K.S. si douazeci si doua pe PLUS CONFORT.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Atatia sunt? [cuvant obscen] mea, nici nu le mai stiu! Cat fac… 22 cu 13…?”

…[…]…

„MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Pai? [cuvant obscen] mea! Si MINEL…? Ce treaba are s-ala-n asta?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Nu stiu. Da’ eu asa am inteles de la-nceput, ca “Ba, nu e treaba cu voi. Trebuie sa ajunga la DARIUS si la MINEL.”

…[…]…

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Ca nu e… Ei n-au treaba cu noi, astia mici, pulifricii. Ca ei vor s-ajunga sa ne faca pe noi sa, sa spunem ca in spatele nostru sta DARIUS si cu MINEL.

…[…]…

TIMOFTE BOGDAN PETRE: „Stai sa intrebam.” M-a intrebat. “Pot sa-mi deschid o firma?” Si, si stii ce a zisDARIUS, nu? „Bravo, ma, incepeti si voi sa ganditi constructiv.” El astepta de mult semnalu’ asta. Adica: “Bravo, ma, ba, vorbesti serios?” “A zis, ba, bravo, …[neinteligibil]…”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: DARIUS ti-a zis: „Bravo, deschideti firma!” Dar nu te lasa LUCI pana la urma, ca: „Stai sa vorbim, stai sa…”

Din data de 26.02.2015:

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ce sa repari [cuvant obscen]?!

ȘUȘALA LUCIAN: Sa albim, nu poti sa albesti, sa le faci impecabile, dar mai poti…

…[…]…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU:  Sunt fictive, contracte fictive, au trecut banii [cuvant obscen] zeci… de miliarde vechi. Ce sa repari!?

ȘUȘALA LUCIAN: Nu-i chiar asa. …[neinteligibil]…  ca sunt fictive. Dar le-a facut cineva. Nu te poate acuza nimeni de chestia asta.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Da.

…[…]…

ȘUȘALA LUCIAN: Este evaziune fiscala, nu este spalare de bani. …[neinteligibil]… ca banii nu sunt negri! Evaziune fiscala. In functie de prejudiciu se calculeaza… in functie de alea ti se da: amenda administrativa, penala sau cu suspendare.

…[…]…

ȘUȘALA LUCIAN: Care hotelul…, tu ai 2 miliarde patru sute, ești prost la cap! Nimic nu știi …[neinteligibil]…

ȘUȘALA LUCIAN: 2 miliarde patru sute ai in cont acuma. Și tu dai 30% din astea 2 miliarde patru sute. I le dai inapoi lui MILENIUM, ti le factureaza pe asocierea aia, ca, MARINICA se retrage si vrea banii inapoi, ca sa incepem sa albim. Si restul de 70% i le dai astuia ca ti-a lucrat la hotel! Nu este nicio problema. „Dar, de ce nu ai facturat, ma, pana acuma?”. „Nu au avut bani SGV-ul.”.  De abia acuma, ca tu ai incasat de la CITY chiria pe 2014.” Ca iti spun eu! Da!? 2 miliarde patru sute. Inchiriata la… ai… ai luat chiria de la CITY. Tu nici nu știai, pentru ca nu am avut cand sa-ti spun! Eu am venit in BUCURESTI, nu am putut sa ma mai vad cu tine …[neinteligibil]…

…[…]…

ȘUȘALA LUCIAN: Ai inteles? Deci… Plus ca asta a mai luat 8 miliarde de la MILENIUM atuncea cand le-a luat, plus 800 de milioane de la tine. Deci, deja are 8 miliarde opt sute platit din hotel. Dar are de restul de luat. ”Uite, domnule, ii dau 1 miliard sapte sute. I-am dat deja! Uite acuma!”. Trebuie sa facem facturile. Dar daca vii si tu la SLATINA sa-ti spun si eu ce fac pe acolo. Daca nu vii, eu le fac fara tine, ca ii pun pe aia sa factureze si…

…[…]…

ȘUȘALA LUCIAN: Urmatoarea. Asculta-ma! Ai pe SGV ai… …[neinteligibil]…  o sa-ti dea 400 de milioane acuma chiria pe nu stiu cate luni, din spate. Si o sa-ti mai dea si incepe sa vina la zi. ”Da domne, uite, am inchiriat, am luat bani!” Din banii aia, 400 sa-i tii, vezi sa nu te atingi de ei, deci, te atingi decat de astia 2 – 400, aia 400 de milioane ii tii ca o sa-ti vina TVA si impozit pe profit sau pe d-asta, nu stiu ce [cuvant obscen] am vorbit eu la contabilitate. Si o sa mai primesti in SGV pana in vara, iar inca 2 miliarde si ceva…

…[…]…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU:ma apuca disperare in [cuvant obscen] …[neinteligibil]… Pai, problema a plecat cu TEHNOLOGICA asta …[neinteligibil]… PLUS CONFORT-u, varul meu a incasat de la TEHNOLOGICA, dupa care au trecut prin mine… Sumele alea, cam alea sunt… 240… …[neinteligibil]…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: De la tine sunt venite la mine, la mine eu ti-am facturat cu materiale. M-am uitat acuma! Eu nu sunt incasat acuma cu materiale!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Manca-ti-aș [cuvant obscen] LUCI …[neinteligibil]… [cuvant obscen]  „Ba am nevoie, am nevoie!” Nu aveam pe ce!

ȘUȘALA LUCIAN: Eu știu!

…[…]…

ȘUȘALA LUCIAN: Știu. Si dupa aia le-am lasat asa si nu ne-am mai uitat pe ele și n-am mai incercat sa corecta nimic. Acum doua sau trei saptamani cand te-au chemat aștia la SLATINA, le-ai luat si le-ai adus tot la fel.

…[…]…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pai si nu avea ce sa mai faca LUCI [cuvant obscen]. Ce putea sa faca la alea?

ȘUȘALA LUCIAN: Schimbai devizul, nu știu!?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Ce treceai in deviz acolo?

ȘUȘALA LUCIAN: Nu stiu, manopera!

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pai, manopera! Pai, cum sa treci manopera sa ajungi la valoarea aia?!

ȘUȘALA LUCIAN: Asta este, lua el 30 și… Lua el 30 de lei și iti dadea tie mai …[neinteligibil]… Este relatie intre doua firme. Ce putea? Iti calculati prejudiciul.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Dar nu era asa.

ȘUȘALA LUCIAN: Ba asa este. Este singura firma care a spus ca mi le face in termen si eu aveam termen de 30 de zile sa le predau mai departe. Inseamna ca nu stiu eu toate datele problemei. Ca eu nu stiu mai departe tu de unde ai luat banii, cum ai luat banii… aia mai departe cum au luat banii!

TIMOFTE PETRE BOGDAN:De ce nu ne intalnim toate partile astea, firmele astea care sunt implicate – care ala a luat de la ala, ala a dat aluia – sa se vorbeasca aceeasi limba!

ȘUȘALA LUCIAN: Pai nu ai auzit de ce, ca toata lumea s-a ingropat… Pai, nu auziși ca de ce!? S-a ingropat lumea in camere si sub pamant…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pentru ca nici eu nu stiu ce sa fac. Intr-adevar, nu este asta solutia, sa ne ingropam, ca acolo ramanem ingropati!  Daca se poate face ceva de acum in colo! …[neinteligibil-interlocutorii vorbesc in același timp]…

…[…]…

ȘUȘALA LUCIAN: Știu. Le-am luat si eu si le-am invatat in [cuvant obscen]. Ca acuma, uite, sa-ti spuna asta, astazi am stat numai cu avocati de vorba si am luat totul si am pus cap la cap și am…

ȘUȘALA LUCIAN: Sunt convins ca ai nervi…  Si a spus ”Da.”. Si a spus ca știu baietii de la BUCURESTI cum sa le faca sa le …[neinteligibil]… la revedere!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ce creditare are asta in hotel, ca te-am mai intrebat și data trecuta, dar nu mai tin minte?

ȘUȘALA LUCIAN: 41 de miliarde in hotel.

ȘUȘALA LUCIAN: …[neinteligibil]… miliarde

…[…]…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Iar imi vii sa-mi zici ca mi-ai bagat miliardul in SGV-ul ala și ca [cuvant obscen]!

ȘUȘALA LUCIAN: Dar care-i problema? Tu, tu, tu vrei pe o bucata acuma sa nu se mai faca nimic.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu, ca sunt si eu constient in [cuvant obscen] mea!

ȘUȘALA LUCIAN: Trebuie sa mearga lucrurile inainte. Care-i problema? Și tu…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ba, in prostia mea, te intreb si eu ceva acuma.

ȘUȘALA LUCIAN: Zi!

…[…]…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: In spate la hotelul ala mai e cineva, mai am… PUD… surprize?

ȘUȘALA LUCIAN: [continua pe un ton foarte scazut] Adica?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu stiu…

ȘUȘALA LUCIAN: Ce vrei sa spui? Cum adica daca mai este cineva in spatele hotelului?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu stiu, in [cuvant obscen] mea!?

ȘUȘALA LUCIAN: [continua pe un ton foarte scazut] Daca mai e cineva in afara de DARIUS? Cine sa fie!? Sa fie cineva…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: El e sigur?

ȘUȘALA LUCIAN: Da.

…[…]…

ȘUȘALA LUCIAN: Cand vii la SLATINA sa facem facturile?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: S-a vorbit pe acolo, ca se intervine, se…

ȘUȘALA LUCIAN: Pai, nu-ti spusei ca s-a vorbit. Nu-ti spusei ca s-a vorbit, in puii mei, dar tu, asta, trebuia sa te urci in masina[cuvant obscen]. Nici nu trebuia sa ma suni! Stiai ca ma gasesti la SLATINA. Dar veneai in [cuvant obscen] mea, aveai camera la hotel, nu e problema…!

…[…]…

ȘUȘALA LUCIAN: Cand vii la SLATINA sa facem facturile alea?

ȘUȘALA LUCIAN: Cu cat [cuvant obscen] mea e evaziune, ma!? Pe aia au retinut-o, au dus-o 24 de ore și dupa aia iau dat drumu! De 1 an jumate nu se mai aude nimic! …[neinteligibil]… de milioane evaziune pe nivelul asta. Pai și ce s-a mai intamplat!?

…[neinteligibil]… firme bagate cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro. Și ce s-a mai intamplat!? ”Pai, …[neinteligibil]… ca nu ne cauta nimeni!”

Din data de 02.03.2015

ȘUȘALA LUCIAN PETRUT: Binenteles sa fim atenti, sa nu știu ce… I-am povestit, i-am zis de tine… ca n-a vorbit nimeni, ca n-ai avocat, ca … [cuvant obscen]… mea, ca alea, ca alea… și-a zis: ”Bine, ok! O sa vorbesc cu BOBO și cu aia.”. Ma gandeam ca deja au vorbit cu tine. N-a vorbit nimeni cu tine, nu?

ȘUȘALA LUCIAN PETRUT: Doar atata, sambata, mi s-a confirmat, inca o data… duminica, de fapt, cand m-am intalnit cu el, ca sambata m-am intalnit decat zece secunde, s-a confirmat ca: ”Stati liniștit, nu va… eu garantez ca nu va pati nimeni, nimic, se va lasa doar cu amenzi, cu prejudicii cumulate… Vad ca la Inspectia Fiscala este ok …[neinteligibil]… Și nu A.N.A.F.-ul da amenzi și propuneri și nu știu ce, ci Inspectia Fiscala. Dupa A.N.A.F. asta trimite un raport la Inspectia Fiscala.”.

…[…]…

„ȘUȘALA LUCIAN PETRUT: A intrat in… in ce, in S.G.V. sau…?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Da, in S.G.V.

ȘUȘALA LUCIAN PETRUT: Aoleu și trebuie sa mai ma vad și cu …[neinteligibil]… trebuia sa ma vad ieri, baga-mi-aș … [cuvant obscen]…! Vreau sa… mi-a zis DARIUS sa ia S.G.V.-ul tot, sa-l ia GHENCIU!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu știu, frate!

ȘUȘALA LUCIAN PETRUT: Și atuncea ar fi zis…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Sunt acolo!

ȘUȘALA LUCIAN PETRUT: Aha! Și-o sa mai primești, ti-am zis, vreo 4, 5 sute și de aia nu te atingi!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: 4, 5 sute de milioane.

ȘUȘALA LUCIAN PETRUT: 400 de milioane.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ihi!

ȘUȘALA LUCIAN PETRUT: De la …[neinteligibil]… chiria pe o perioada de timp. De aia nu te atingi, ca trebuie sa platești la stat dupa aia niște bani și n-o sa ai dupa aia.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ihi!

ȘUȘALA LUCIAN PETRUT: Și-o sa mai primești pana la inca 2 miliarde pana in vara. Asta-i scorul, care tot la fel, trebuie sa vedem cum ii impartim, știi? Ca i-am zis și lui și a zis ca e ok

…[…]…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: De pușcarie? Ziceai ceva de… daca se ajunge la D.N.A. in … [cuvant obscen]… mea! Ce ai zis prima oara…?

ȘUȘALA LUCIAN PETRUT: Aicea nu mai depinde de mine!”

Din data de 13.03.2015

„MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Sa rezolvam cu plata aia, in [cuvant obscen] mea!

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Ma, ai mai… ai rezolvat-o …[neinteligibil]…? De ce?

…[…]…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Astea sunt in doua etape: in prima etapa in care intra nenea asta… GHENCIU… in a doua etapa in care te scoate pe tine.

…[…]…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Intra GHENCIU

TIMOFTE PETRE BOGDAN:  Da… Astea mi le-a dat CHIOSAN. Intra el, da?

…[…]…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: GHENCIU. Si-n aialalta te scoate el pe tine. Deci, practic, te degreveaza pe tine.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ma degreveaza in ce fel? Adica…

SUSALA LUCIAN PETRUT: Nu mai ai treaba cu SGV-ul, de acum incolo.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: De-acum incolo, ca ce e din urma am facut tot eu… raspund, in pana mea!

…[…]…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Plus ca pe MKS-ul ala… ce cacaturi mai am si eu acolo, stii si tu…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pai, fii atent! Luni… noi de la PITESTI nu putem sa venim incoace, sa fie luni dupa masa incoa’?

SUSALA LUCIAN PETRUT: Ba da.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Sa vorbesc cu el.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pai, vorbeste si el cu el, ca noi chiar avem o intalnire la PITESTI, si de la PITESTI facem …[neinteligibil]…

…[…]…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Asta e etapa doi, da.

SUSALA LUCIAN PETRUT: Sunt lipite, ca n-ai voie sa le citesti. …[rade]…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: …[neinteligibil]… CRISTIAN MARIAN e el?

SUSALA LUCIAN PETRUT: Da.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: E el, CRISTIAN MARIAN?

SUSALA LUCIAN PETRUT: Da.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: GHENCIU CRISTIAN MARIAN.

SUSALA LUCIAN PETRUT: GHENCIU.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Ce [cuvant obscen] mea, …[neinteligibil]…?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Pai, si eu sunt MARIAN!

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Stiu ca te cheama si MARIAN. De cate ori ti-am scris numele…!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Mi-ai scris numele? Bai, asta nu e bine aici.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pai, da! Da’ nu, a zis ca e scris la fiecare asa cum le-a pus asta, CHIOSAN, ca el i le-a dat. Asa, cu spatele, asa. Eu am pus X unde  sa semnezi. Sunt intoarse unde sa semnezi tu. In mod normal tre’ sa intorci filele.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Asta e ultima pagina din ce?

SUSALA LUCIAN PETRUT: Da’ te-a sunat si ala. Nu i-ai raspuns.

…[…]…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Stii ca se pune problema de prejudiciu, nu?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Hm?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: O sa se calculeze un prejudiciu.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: E calculat prejudiciul, numai ca  …[neinteligibil]… nu prea am inteles nici eu, dar…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: La cat se ridica?

…[…]…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Cu niste situatii… la PLUS CONFORT. Deci, era… era …[neinteligibil]… de situatii, era decat contractul, fara situatii, fara astea. Si a mai gasit inca un mail cu PLUS CONFORT-ul…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Situatie?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Da. Da’ sunt alea, in [cuvant obscen] mea, de …[neinteligibil]… la BAGDASAR eu am montat schela 7.000 de metri patrati si am executat 600 de metri.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Si au mai executat 600 de metri?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Asa apare in situatia aia. Executie refacere termosistem – 600 de metri patrati, iar montaj schela 7.000 de metri.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Si care-i problema?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Asta am zis si eu: deci, s-au bagat 7.000. Eu am facut decat 600. Am pierdut montajul de 7.000.

…[…]…

SUSALA LUCIAN PETRUT: Ce-am inteles de la …[neinteligibil]… ca i-a zis ca toata lumea s-a linistit, ca se va calcula un prejudiciu pe care-l vei plati si la revedere!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ihm.

SUSALA LUCIAN PETRUT: …[neinteligibil]… Ca toata lumea aci s-a linistit si ANDIANDI ce ti-a zis?

…[…]…

SUSALA LUCIAN PETRUT: Da si tu drumul la banii aia!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Hm?

SUSALA LUCIAN PETRUT: Dai si tu drumul la banii aia, astazi?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ba, omule! Ziceti… sunteti nebuni? Crezi ca nu vreau sa dau drumul la bani, in [cuvant obscen] mea? Vreau doar… stai! Vreau doar s-o fac in termeni mai buni, nu cu astia!

SUSALA LUCIAN PETRUT: Da, dom’le, bine! Da fa-o!

…[…]…

SUSALA LUCIAN PETRUT: Tre’ sa aiba si acuma stoc. Daca are stoc …[neinteligibil]…sa faca… nu… un fel de contract de comodat sau de… sa-i faca niste avize …[neinteligibil]… ca i le-a dat, sa faca niste aia si cu plata ulterioara, intelegi? Si atunci o dai in masuri de legalitate…[neinteligibil]… ca omu le are…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ihm.

SUSALA LUCIAN PETRUT: “Da, dom’le, le-am luat. Dar nu i le-am platit. Pentru ca nu mai am bani. Sau n-am avut bani.”

…[…]…

SUSALA LUCIAN PETRUT: Trebuie sa fie in stoc. Intelegi? Nu prea cred sa aiba, dar ma… sau macar e parte din ei. 500 – un miliard …[neinteligibil]…

…[…]…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pai, iti dai seama, manca-ti-as [cuvant obscen] ta! Crezi ca eu… sa moara mama, dar toata ziua mi se baga-n cap: “stai linistit, stai linistit ca nu exista frauda, nu exista vrajeala… ca s-a vorbit, ca s-au linistit, ca mai e nevoie decat de prejudiciu si atat si ca [cuvant obscen] !” “Bine, ma.” Eu, la randul meu, le-am tot spus si le-am semnalat – de fapt, lui, ca cu el vorbesc – “Ma,               manca-ti-as [cuvant obscen] ta, orice, dar sa n-ajungem acolo, la privare de libertate, ca atunci e groasa, [cuvant obscen] !” Esti constient ca e groasa? Tu m-ai vazut – eu m-am pisat pe mine numai cand au venit astia. Daca se ajunge mai departe… Cat as vrea eu sa…

…[…]…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Pai, da, ma, dar recuperat bani… Asta inseamna cat? Prejudiciu de cat, de 8 miliarde?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: …[neinteligibil]…am putea sa prelungim. Am scapat de …[neinteligibil]… de vreo 20 de milioane la PLUS, si 13 la…[neinteligibil]… dintre care 80% se duc pe materiale. Ai inteles? Bun. Si zicem: “Ba, avea… am alea 30… sunt undeva in jur de vreo 20 si ceva de miliarde din tot ce e…” Daca e asa, se duce undeva la vreo 8 miliarde …[neinteligibil]… s-au linistit. Ca decat vor sa-si recupereze decat banii. Ma intelegi?”

Sursa foto: adevarul.ro