STENOGRAME INCENDIARE din dosarul CIUPERCA: “Vezi-ti dracului de treaba ta acolo!”

MIHAITA GAINA, SILVIAN CIUPERCA, STENOGRAME INCENDIARE, ABUZ IN SERVICIU, LUARE DE MITA, TRAFIC DE INFLUENTA, ABUZ IN SERVICIU, ADRIAN BERBECE, VASILE OLARU, DOSAR DNA, ARESTARE PREVENTIVA

Presedintele CJ Ialomita, SILVIAN CIUPERCA, a fost sfatuit de catre deputatul PSD MIHAITA GAINA sa aiba o discutie ferma cu fostul manager al Spitalul Judetean de Urgenta Ialomita, dr. VASILE OLARU, in care sa ii spuna: “Poti sa patesti rau de tot! Vezi-ti dracului de treaba ta acolo!”.

Discutia dintre SILVIAN CIUPERCA (PSD) si deputatul MIHAITA GAINA a avut loc in contextul in care presedintele Consiliului Judetean (CJ) Ialomita dorea inlaturarea doctorului VASILE OLARU de la conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Ialomita si numirea lui ADRIAN BERBECE, director financiar-contabil al spitalului, in functia de manager interimar, se arata in referatul prin care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut ARESTAREA PREVENTIVA a lui SILVIAN CIUPERCA.

In urma actiunilor lui SILVIAN CIUPERCA, dr. VASILE OLARU voia sa organizeze o manifestatie in spital care sa-l sustina, in defavoarea lui ADRIAN BERBECE. Pentru a-l determina sa renunte la protest, SILVIAN CIUPERCA a fost sfatuit de MIHAITA GAINA sa il ameninte pe dr. VASILE OLARU, fapt surprins si in cadrul unei discutii dintre cei doi:

CITESTE SI: Nicolae Banicioiu apare in dosarul de coruptie al lui Silvian Ciuperca 

“SILVIAN CIUPERCA: … Ma suna EDI si-mi spune ca are o invitatie doctorul, publicata pe site-ul Independent, pentru maine, la ora patru si jumatate, la un protest, la Policlinica.

MIHAITA GAINA: – Ce are?
SILVIAN CIUPERCA: – Si maine … Are o invitatie pe SMS-uri si pe Independent, varianta electronica, are o invitatie la un protest maine. O sa intreb maine, o sa vorbesc eu maine cu Teodora, daca este … daca asa stau lucrurile si daca vor fi oameni care vor participa la protest.
MIHAITA GAINA: – La Policlinica acolo, in fata?
SILVIAN CIUPERCA: – La Policlinica in fata, da.
…..
SILVIAN CIUPERCA: – ……..el vrea sa personalizeze. “CIUPERCA saboteaza spitalul.” Cam asa ceva. Bine, vorbim. O sa vedem maine, pentru ca ma gandesc ca poate nu vor participa multi, stii cum se intampla la asemenea… Sau va fi si o contramanifestatie.
……………
MIHAITA GAINA: – Nu, deci … Tre’ sa vorbiti cu el clar. Ba, baiatule, vezi de treaba ta daca nu vrei sa patesti mai rau! Da? Ca poti sa patesti rau de tot. Vezi-ti dracului de treaba ta acolo! Daca vrei sa faci scandal si dup-aia sa dai de dracu’, de tot. Si el stie despre ce e vorba. Ca nu… mi se pare ciudat sa faca chestia asta.

Presedintele Consiliului Judetean Ialomita a fost retinut miercuri, pentru LUARE de MITA si ABUZ in SERVICIU, alaturi de directorul Serviciului Achizitii din CJ, CEZAR VALCAN, in dosarul privind interventii la un consilier din Ministerul Sanatatii si la conducerea ADR Sud Muntenia.

SILVIAN CIUPERCA si CEZAR VALCAN au fost prezentati, miercuri, Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Instanta a decis amanarea pronuntarii unei decizii pana joi.

In acelasi dosar a fost pusa in miscare actiunea penala si s-a luat masura controlului judiciar pentru 60 de zile, incepand din 10 februarie, fata de Liviu Gabriel Musat, presedinte al ADR Sud Muntenia, si Mariana Visan, director adjunct in aceeasi institutie – ambii fiind acuzati de abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie, Marius Dragos Constantinescu – pentru instigare la abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie si deturnarea licitatiilor publice, si Corina Elena Trandafir, beneficiar si consultant in cadrul unor proiecte cu finantare europeana, depuse la ADR Sud Muntenia – pentru instigare la ABUZ in SERVICIU, folosirea si prezentarea, cu rea-credinta, de documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, din care rezulta achizitionarea unor bunuri, executarea unor servicii si executarea unor lucrari, obtinand pe nedrept fonduri europene, precum si pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

CITESTE SI: Numele lui VICTOR PONTA apare in dosarul sefului CJ Ialomita

Potrivit procurorilor, in ianuarie 2014, SILVIAN CIUPERCA si-a folosit influenta si autoritatea conferita de functia de presedinte al filialei PSD Ialomita pentru a-i asigura lui ADRIAN BERBECE, atunci director financiar-contabil al spitalului, postul de manager interimar la Spitalul Judetean Ialomita.

Ulterior, in perioada martie-aprilie 2014, dupa efectuarea unui control, de catre Corpul de Control al Ministerului Sanatatii, l-ar fi determinat pe sefului echipei de control de la Ministerul Sanatatii, MIHAI IONESCU, sa intocmeasca un raport neconform realitatii. Astfel, din cuprinsul acestui raport au fost eliminate dispozitii si pasaje ce ar fi dus la sesizarea organelor de urmarire penala, “aducand-se atingere activitatii de control al Ministerului Sanatatii si increderii publice”, sustin anchetatorii.

“In perioada martie-aprilie 2014, l-a determinat pe acelasi consilier sa intocmeasca, in fals, raportul de control, prin omisiunea, cu stiinta, de a insera anumite imprejurari care ar fi putut duce la tragerea la raspundere penala, disciplinara sau administrativa a celor supusi controlului”, au scris procurorii DNA in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale.

Silvian Ciuperca mai este acuzat ca, in perioada decembrie 2013-iulie 2014, i-ar fi determinat pe presedintele ADR Sud Muntenia, Liviu Gabriel Musat, Mariana Visan, director adjunct al institutiei si un expert de la aceeasi agentie sa amane nejustificat vizitele de monitorizare la beneficiarii unor proiecte cu finantare europeana, intre care Elena Corina Trandafir, beneficiar si consultant in proiecte depuse la ADR Sud Muntenia. “Astfel, s-a evitat ca beneficiarii acestor proiecte sa suporte corectii financiare in suma de aproximativ 42.000 lei”, au precizat procurorii.

Sursa foto: jurnalul.ro