STENOGRAME: INSPECTORUL ISU GEORGE MATEI stia ca localul COLECTIV FUNCTIONA FARA AUTORIZATIA PSI

In referatele DNA au aparut STENOGRAMELE UNEI CONVORBIRI dintre INSPECTORUL ISU GEORGE MATEI si un apropiat al sau. Matei a confirmat ca stia ca LOCALUL COLECTIV functiona fara AUTORIZATIE DE SECURITATE LA INCENDIU, conform Agerpres.

In aceeasi convorbire telefonica, potrivit procurorilor, fostul ofiter isi exprima nemultumirea despre faptul ca in mass-media a fost mentionat numele sau in legatura cu incendiul produs la CLUBUL COLECTIV in 30 octombrie.

CITESTE SI: DOSAR COLECTIV: Inspectorii ISU GEORGE MATEI si ANTONINA RADU au fost ARESTATI

”X: — Te-au sunat astia de la ISU sa te duci la ei?
M: — Nu, nu.
X: — Ca apare numele tau, stii.
M: — Da.
X: — Al tau si al colegei tale.
M: — Da. Nu, am vazut, a zis unu ca ti-am zis ca am fost pe… zi-i, pe platforma stii, nu la astia. De asta zic. Unde ai vazut?
X: — Mi-a zis cineva.
M: — Da, stiu.
X: — Da.
X: — Ihi. Pai stii, ca-ti dai seama ca si ei… ANTONINA RADU asta, nu?

X: — Oricum cand mergea ziua astia erau inchisi, stii.
M: — Pai asta e si ideea, da.
X: — Cum pana mea sa-l verifici ca n-ai cum.
M: — Exact, asta e. Dar lumea nu intelege chestia asta, stii.
X: — Ei nu! Pai si ce daca, ce n-am… eu sunt acolo, vin sa te sustin (rade)
M: — Da, iti multumesc.
X: — Daca ma suna cineva, ca acum stii daca… Iti verifica numele, ca si astia de al R spun ca o fac, verifica si vad ca esti angajat la PROTECT stii.
M: — Ihi, da.
X: — Si atunci o sa ma sune pe mine in calitate de administrator sa ma intrebe de SORIN, ca asa au facut… m-au sunat intr-o zi de la nu stiu ce tele…
M: — Ihi.
M: — Ihi. Mda.
X: — Da…

CITESTE SI: DOSARUL COLECTIV: DNA CERE PREFECTULUI SA COMUNICE DACA A VERIFICAT HOTARARILE PRIMARIEI SECTOR 4

M: — Ma rog. Da, nu stiu de ce, ca… Dar ideea e ca ceea ce zic astia-n a… zi, in presa si-asta, nu… nu-i adevarat, stii? Ca-i nu stiu ce…
X: — Pai stii cum e, da. Ei acuma… pentru ei e senzational. E…
M: — Da. Stii de ce? Pentru ca se descopera acuma… alte chestii. Uite, ca n-au autorizatii scolile, ca n-are autorizatie National Arena. De parca nu se stiau lucrurile astea, stii? Parca acuma le-ar descoperi ei prima data.
X: — Ihi. Da.
M: — Ca… veneam si io la scoala. Pai ar trebui inchise toate scolile de luni, sa nu mai mearga nimeni la… la ele. Ca legea…
X: — Pai sa le-nchida.
M: — …legea spune asa, ca… nu au voie sa-i dai drumu’ daca n-ai autorizatie de-aia de la… de securitate la incendiu, stii?
X: — Mda…
M: — Si-atunci… ce fac copiii, un’ se duc?
X: — Ei, iti dai seama ca n-o sa… E… valu’ asta acuma si de nebunie, de… agitatie.
M: — Nu, dar a… ideea ti-am zis, ca… Astia… si-ntreba unu’ dac-a fost amendata National Arena. Ok. Si daca a fost amendata, platea 1.250 de lei. Da’ de inchis, tot n-o… n-o inchidea. Acuma au posibilitatea sa-nchida. Da’ inainte nu inchidea nimeni, ca nu exista… a… posibilitatea sa-nchizi pe cineva …(neinteligibil)… platea decat o amenda. (…) stiti foarte bine ce valoare avea amenda. Era mica.
X: — Da. I-am dus pe pompieri acolo dimineata.
M: — Asa.
X: — I-am lasat acolo. I-am imbracat frumos, i-am… asa.
M: — I-ai parfumat, i-ai gelat, i-ai…?

CITESTE SI: DOSAR COLECTIV: SEFUL POLITIEI LOCALE SECTOR 4, ADRIAN IONESCU, ADUS LA AUDIERI LA POLITIA CAPITALEI

X: — Da… da, da, da, da. Da, da, da.
M: — Da. Impresia conteaza.
X: — Si… i-am lasat acolo.
M: — Ihi.
X: — I-am zis doamnei sa le dea si lor apa, mancare ca acolo stam …(neinteligibil)…
M: — Pai si e normal. E normal.
X: — Si-am plecat. Si… ideea este ca …(neinteligibil)…
X: — Pai da, asta e, eu sunt convins ca acuma toate preturile au explodat, ca e… Pai, auzi, zicea asta Cimpeanu asta sau cum il cheama de la… care e pus acuma interimar ca da, ok, bine… n-au asa… nici spitale, nici astea… nici scolile, dar nu stie lumea cat de anevoios si cat de costisitoare este obtinerea unei autorizatii de (neinteligibil) la incendiu. Intelegi? Si de unde au bani aia, aia e problema… de unde au scolile banii, de unde au spitalele banii si asa mai departe, toata lumea de unde ia bani. Ca daca se trezesc astia cu… acuma de la minister “Hai, da-mi o suta de milioane de euro sa autorizez toate scolile…”… de unde scot astia atatia bani… ”, se arata in stenogramele care apar in referatul DNA.