STENOGRAME MICROSOFT: GABRIEL SANDU se plangea ca Funeriu si Vreme “au si ei acolo un ABUZ IN SERVICIU, cand ei au facut TOATA PORCARIA”

Gabriel Sandu

Fostul ministru GABRIEL SANDU se plangea, intr-o discutie interceptata in dosarul Microsoft, de faptul ca “doar unii” sunt “vinovatii de serviciu”, in timp ce altii, precum DANIEL FUNERIU si VALERIAN VREME, “au si ei acolo un ABUZ IN SERVICIU cand, in fond, ei au facut TOATA PORCARIA”.

Procurorii redau, in referatul prin care au cerut arestarea preventiva a lui GABRIEL SANDU, GHEORGHE STEFAN, DORIN COCOS si DUMITRU NICOLAE, o discutie interceptata in care fostul ministru al Comunicatiilor se plangea de faptul ca el se numara printre “vinovatii de serviciu” din dosarul Microsoft si ar fi “ala care-i cel mai belea”. Asta in timp ce alti fosti ministri “au si ei acolo un ABUZ IN SERVICIU cand, in fond, ei au facut TOATA PORCARIA asta”, Sandu mentionandu-i in acest context pe DANIEL FUNERIU si VALERIAN VREME. Despre primul dintre acestia, GABRIEL SANDU spunea ca ar avea “protectie de la PMP”, potrivit Mediafax.

Citeste si: STENOGRAME MICROSOFT. COCOS: “Ma duc pana la prezidentiale in p… mea”. FOTO

Discutia interceptata a fost purtata de Sandu cu o persoana neidentificata de sex feminin:

“DOAMNA: Mai, nu, nu, deci, priveste lucrurile altfel, deci, priveste-le pozitiv.

SANDU GABRIEL: A, nu, nu, nu, asculta-ma ce-ti spun, ca eu sunt realist, intelegi. Adica, chestia asta ca a vorbit cineva cu cineva, ca sa forteze pe altcineva si cineva care nu ma cunoaste a facut nu stiu ce cu altcineva de care a auzit, adica asta e o… un c… intelegi? Sau c… ala ca eu am refuzat sa platesc si ala m-a platit ca n-am platit. Adica, astea-s niste aberatii grosolane, intelegi?

DOAMNA: Da, da’ mediatizarea asta nu este ok, iti dai seama ca sunt astia pe tine cu ochii ca pe butelie de ceva timp, asa, si la un moment dat tot cauta, scormoneste si gaseste unc…

SANDU GABRIEL: Da, da, da, da.

DOAMNA: Singura, ti-am zis, singura putere si cea mai mare putere, si nu tine nici de ei si asa, e Doamne-Doamne, care poate schimba lucrurile cum nici ei nu-si pot imagina, SANDU GABRIEL: Stii ce se-ntampla, dupa parerea mea, au facut o singura greseala, au exagerat total, au exagerat si mai e si alta treaba, a, a-nceput sa ne faca doar pe unii vinovatii de serviciu. intelegi, ca daca observi, sunt eu si… pe Funeriu, daca are protectie de la PMP, si pe Vreme… au si ei acolo un abuz in serviciu cand, in fond, ei au facut toata porcaria asta, deci de la ei a pornit tot, intelegi, iar ala care-i cel mai belea, sunt eu.

DOAMNA: Da”

In acest dosar, GABRIEL SANDU, primarul din Piatra Neamt, GHEORGHE STEFAN, si oamenii de afaceri DORIN COCOS si DUMITRU NICOLAE, care controleaza grupul de firme Niro, au fost arestati printr-o decizie luata de instanta suprema.

Citeste si: UPDATE. Dorin Cocos, Gabriel Sandu, Nicolae Dumitru, Gheorghe Stefan, ARESTATI in dosarul Microsoft

In afara lui Sandu, alti opt ministri sunt vizati in dosarul Microsoft. Acestia sunt senatorii SERBAN MIHAILESCU si ECATERINA ANDRONESCU, deputatul VALERIAN VREME, europarlamentarul DAN NICA, DANIEL FUNERIU, ALEXANDRU ATHANASIU, MIHAI TANASESCU si ADRIANA TICAU.

Potrivit procurorilor anticoruptie, persoanele din Guvern, ministere si din societatile implicate in derularea proiectului privind licentele Microsoft pentru scoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv in cadrul contractului.

Sursa foto: mesagerulromanesc.info