STENOGRAME: Procurorii DNA sunt pe urmele presedintelui Partidului Conservator

felix tataru, audieri noi, dosar gala bute, stefan lungu, sediul dna, procurori anticoruptie

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sunt pe urmele presedintelui Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, care, impreuna cu alti apropiati incercau sa dirijeze procesul in care era inculpat Dan Voiculescu prin intermediul judecatorului Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti, informeaza Evenimentul Zilei.

Urmarirea si interceptarile propriu-zise ale procurorilor DNA au inceput in data de 21 octombrie 2013. La vremea respectiva, procurorii anticoruptie au solicitat un mandat de interceptare in cazul senatorului PC Vasile Nistor suspectat de faptul ca a incercat dirijarea dosarul presedintelui-fondator al PC, Dan Voiculescu, catre un complet favorabil relateaza sursa citata.

Discutiile telefonice dintre  Nistor si Constantin sunt din primavara anului 2014, imediat dupa ce liberalii au anuntat ca vor sa paraseasca guvernarea. Parlamentarii conservatori incercau sa-si impuna oamenii in diverse functii si amenintau cu demisia.

CITESTE SI: STENOGRAME DOSARUL RETROCEDARILOR ILEGALE: Suntem in plin RAZBOI cu ROMSILVA! 

In data de 27 februarie 2014, Vasile Nistor a avut o discutie cu Daniel Constantin despre senatorul de Olt, Mihai Nita, care, in iulie 2012, trecuse de la PDL la PC. Acesta voia un post de director adjunct la APIA pentru un apropiat de-al sau. In discutii apare numele unui alt nemultumit, senatorul de Constanta Mircea Banias, care a trecut, in februarie 2012, de la PDL la PC.

Vasile Nistor: Alo!

Daniel Constantin: Da, va salut domn’ presedinte!

Nistor: Salut! Domnu’… domn’e, Nita m-a sunat acum si a zis: „Domn’e, tu m-ai adus in partid, pe tine te sun, vreau sa plec…Luni ma anunt independent. Nu se poate!”. A zis ca ati numit la APIA, acolo, pe cea mai mare jigodie din oras, toata presa este in capu’ lui. Si a zis: „Domn’e, ca asa ceva…”.

Constantin: Pai, cine sa numeasca? Cine a numit? Nistor: A numit director adjunct pe cine…cea mai mare jigodie din APIA care- i…tot felul de scandaluri, cu banii, cu primarii.

Constantin: Stati domn’e, stati domn’e un pic. Stati un pic, cum il cheama?

Nistor: Nu stiu cum il cheama. Eu i-am zis: „Bai, Mihai, stai ma o secunda ca nu am vorbit cu ministru’ ieri si mi-a spus ca prima problema care trebuie s-o rezolv este la tine, ma. Deci, eu i-am spus, ba, Oltu’…la, la, la Nita, avem treaba si trebuie sa rezolvam, l-a chemat pe Cristi, ala”. Si a zis: „Nu, nu cred, vorbe, astea sunt povesti. Am iesit dupa aia si m-am dus la microfon, era Basescu acolo si am plecat, asa ceva eu nu accept. Indiferent, si-a batut joc de mine si eu nu accept”… Mircea Banias la fel…

Constantin: Cine si-a batut joc de el?

Nistor: Pai, cine i-a promis! Pai s-a intalnit cu dumneavoastra…

Constantin: Domn’e, da’ nu…cred ca cineva a facut…

Nistor: Mircea Banias…la fel, suparat: „Ba, nu se poate! Gata, nu…Ca asa ceva nu se poate! Sunt numai smecherii, numai interese personale, numa’…n-am nicio treaba cu partidu’”. Si n-am cum sa-i opresc…Aaa…si eu.

Constantin: Si ce, vor sa plece? Pai, eu v-am zis ca e o tentativa acolo, la…

Nistor: Nu e nicio tentativa. Va spun eu ca astia nu pleaca, ca i-am adus eu, dar nici nu ne batem joc de ei. Pai, da’ eu cred ca la urma urmei… pana la urma urmei…

Constantin: Pai, Banias ce probleme are! N-a venit cand a vrut la mine? Ce problema are?

Nistor: La urma urmei, eu sunt presedinte executiv si nu am pus un om in toata Romania. Hai sa discutam si invers. Si m-am dus si am adus noua (parlamentari -n.r.) cand a fost, a cazut guvernu’ PDL.

Constantin: Pai, domnu’ presedinte, ce am discutat noi ieri?

Nistor: Ca nu era, poate nici nu eram la guvernare astazi, ca m-a rascolit si pe mine treaba asta. Nu se poate, dar, chiar…chiar suntem carpe…

Constantin: Da’ la Banias ce s-a intamplat? Spunetimi ca nu inteleg.

Nistor: Pai, e suparat, pentru ca… ca-i prieten cu Nita. Sa nu credeti ca…care sunt veniti toti, nu vorbesc intre ei.

Constantin: Aha!

Nistor: Pai! Eu va…va…va rog sa-i dati un telefon senatorului Nita. Sa-i spuneti ca eu i-am zis: „Ba, tu esti nebun? Eu am vorbit…ministru’ era sa-l bata pe ala in fata mea ca nu ti-a rezolvat problema cand…i-oi spune acum cred ca si innebuneste ca a pus un om. Poate el nici nu stie”.

Constantin: Pai, eu habar n-am.

Nistor: Faceti-va ca nu stiti…faceti ca nu stiti: „Bai!”…iar directoru’ general acolo e liderul (directorul general de la APIA-Olt, n.r.)… „Domn’e, gasim o solutie”. I-am explicat ca…solutii acum si se pot rezolva…ca nu vreau, ca doar incepe sa se miste treaba, n-o mai putem opri, va spun.

Constantin: Da, bine. Ma ocup eu acum si va sun inapoi.

Nistor: Da-i telefon acum, va rog eu frumos, acum sa-i dati telefon.

Constantin: Bine. Nistor: Eu acum ma urc in masina si plec la el.

Constantin: Da, da, da.

CITESTE SI: STENOGRAME DNA: BUNEA STANCU si-a pus fiul in fruntea firmelor care “trageau” bani publici 

Pe 11 martie 2014, Vasile Nistor a avut o discutie cu Daniel Constantin despre Mihai- Cristian Danut, senator de Braila, care in martie 2013 a trecut de la PP-DD la PC. Acesta voia un post de subprefect.

Constantin: Da.

Nistor: Domnu’ presedinte, m-a omorat asta de la Braila,

Danut. Constantin: Asa.

Nistor: Daca lui nu-i putem face fata, el pleaca. Acuma, asta ne mai trebuie acuma…

Constantin: Eu stiu foarte bine si ne simte la inghesuiala. Acuma hotaram, i-am spus, nu s-a luat nicio decizie.

Nistor: Macar s-o amanam dupa.

Constantin: Pai, eu stau, stiu!

Nistor: Daca e vreo constructie, altceva, s-o amanam.

Constantin: Da, da, da.

Nistor: Sa trecem de moment.

Constantin: Acuma hotaram, va sun. Intr- o ora- doua, va sun si va spun.

Dupa cateva minute, Nistor a primit un SMS de la Constantin: „Ramane Braila”.

 Sursa foto: realitatea.net