Stenograme Sorin Alexandrescu vs Dan Voiculescu in dosarul de santaj marca Antena

Seful Antena Group, Sorin Alexandrescu, arestat vineri pentru 29 de zile pentru santaj, ar fi purtat mai multe discutii telefonice cu Dan Voiculescu si cu fiica acestuia, Camelia Voiculescu, potrivit unor interceptari telefonice aparute in presa.

Conform unor stenograme date presei de surse judiciare, citate de Digi 24, Sorin Alexandrescu ar fi purtat mai multe convorbiri telefonice cu presedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, si cu fondatorul grupului de presa, Dan Voiculescu, in care seful de la Antena le povesteste celor doi despre discutiile pe care le-a avut cu administratorul RCS-RDS.

„Inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al Antena TV Group, a constrans, in mod repetat, partea vatamata (…), amenintand-o cu darea in vileag a unor fapte compromitatoare pentru aceasta de natura a-i afecta viata personala si cariera profesionala. in aceasta modalitate, cel in cauza a urmarit sa-l determine sa semneze un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group in conditii prestabilite, respectiv pe o perioada de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica incasarea unui pret de 0,6 euro/lunar/abonat”, scriu procurorii in referatul cu propunere de arestare preventiva a lui Sorin Alexandrescu, inaintat instantei.

„Alexandrescu Sorin: Eu am contractu’. Sunt singurul om care are acest contract in mana!
Partea vatamata: Da. Pai, toata treaba este ce garantii am pe urma ca nu se mai intampla nimic?
Alexandrescu Sorin: Suta la suta!
Partea vatamata: Cum o vedeti ca… garantie?
Alexandrescu Sorin: Pai, domnu’… Una prin documente si numaru’ doi, v-am zis, daca suntem parteneri, aia n-are cum sa se intample nimic, nimic. Suta la suta e garantia!”

In referat se precizeaza ca inculpatul a avut mai multe intaniri cu partea vatamata.

In dimineata zilei de 26 aprilie, Sorin Alexandrescu a vorbit de doua ori la telefon cu presedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, sustin surse judiciare. La ora 9.38, directorul Antena Group ii spune Cameliei Voiculescu ca a facut rost de documentele cu care il poate santaja pe administratorul RCS-RDS.

„Sorin Alexandrescu: Omul care a primit primu’ plicul… e intr-o ora aicea.
Camelia Voiculescu: Super OK! Adica super, ma rog, sa vedem! si oricum tre’ sa ai super grija, te rog! stii ca… Acum mi-a dat si mie tata grija aia. Sa ma suni si pe mine dupa aia”.

Potrivit surselor citate, Sorin Alexandrescu o suna din nou pe Camelia Voiculescu dupa doua ore.

„Sorin Alexandrescu: Am avut o intalnire cu cineva. Era foarte, foarte speriat ca primise o adresa.
Camelia Voiculescu: Asa.
Sorin Alexandrescu: Foarte speriat.
Camelia Voiculescu: Da, OK. si, ma rog, buna intalnirea?
Sorin Alexandrescu: in principiu, da”, potrivit interceptarii conversatiei respective, asa cum este cuprinsa in referatul procurorilor.

Pe data de 4 mai, la ora 12:11, Sorin Alexandrescu este contactat telefonic de Dan Voiculescu, afirma surse judiciare. Se pare ca discutia se referea la campania mediatica pregatita impotriva RCS&RDS.

„Dan Voiculescu: Tu cu aia cu RCS&RDS i-ai dat drumul, ca eu credeam ca pentru aia te-a sunat?
Sorin Alexandrescu: Nu, nu, nu, nu! Aia e data drumul, aia e pe circuit!
Dan Voiculescu: OK! Bravo!”

Aceleasi surse relateaza ca Dan Voiculescu si Sorin Alexandrescu vorbesc pe aceeasi tema si pe 13 mai, la ora 17.37 de minute.
„Dan Voiculescu: Cum merge treaba?
Sorin Alexandrescu: Lucram, deja avem pe post ceva.
Dan Voiculescu: Aha!
Sorin Alexandrescu: Da. Deci lucram la ea.
Dan Voiculescu: Bravo.
Sorin Alexandrescu: Da.
Dan Voiculescu: Bine. Da’ nu, cred ca ar trebui in afara de pe post.
Alexandrescu Sorin: Da, da, da. Pai, noi am facut aia cu un scop, da’ va spun eu cand ne vedem fata in fata.”

Sorin Alexandrescu detine functii de conducere in trustul fondat de Dan Voiculescu din octombrie 2009.

Potrivit procurorilor, in perioada 9-27 mai, prin intermediul posturilor de televiziune si al publicatiilor apartinand trustului de presa Intact Media Group au fost difuzate si publicate stiri si articole cu impact negativ asupra societatii comerciale al carei administrator a fost santajat de Sorin Alexandrescu.

Sursa foto: Colaj Gandul/Pagina de Media/RTV
Sursa stenograme: Digi 24