Steven Seagal a mai adoptat la distanta doi catei din adapostul Dogtown

Actorul Steven Seagal a mai adoptat la distanta, duminica, doi catei din adapostul Dogtown de langa Bucuresti, alesi de sotia si baiatul lui, si a donat peste sase tone de hrana pentru animale, a anuntat Florian Fugasin, directorul executiv al asociatiei care detine amplasamentul.

Steven Seagal a venit la adapost insotit de sotie si de baiatul sau care, asa cum a afirmat vedeta, “voia neaparat sa vada cateii pe care tatal sau ii ajuta in Romania”. Dupa ce l-au vizitat pe Grivei, catelul adoptat la distanta in noiembrie 2013, familia a ales sa sprijine inca doi pui in varsta de sapte luni de zile, abandonati recent pe strazi impreuna cu mama lor. Baiatul actorului, pasionat la randul sau de luptele martiale, a botezat cateii Bushi (care inseamna “razboinic”) si Ringo (numele primului catel pe care l-a avut).

Actorul a semnat contracte de adoptie la distanta prin care, contra sumei de 100 de ron pe luna, cateii sunt cazati, li se asigura hrana, vaccinuri si tratamente medicale oferite de o clinica de specialitate. Astfel, el ii poate vizita oricand sau poate solicita fotografii pentru a vedea cum evolueaza cainii adoptati. “Locul cainilor nu este pe strazi. Fiecare dintre noi se poate implica, in paralel cu autoritatile. Este atat de simplu sa adopti, macar la distanta daca nu poti lua acasa un catel abandonat!” a spus vedeta in timpul vizitei.

Pentru ca programul filmarilor din Romania nu ii permite sa ia acasa cainii din centrul de protectie si pentru ca acasa are deja altii, Steven Seagal a dorit sa ajute din nou proiectul printr-o noua donatie de peste sase tone de mancare. La fel a procedat si la vizita din noiembrie 2013, cand a adoptat la distanta un caine si a donat patru tone de hrana.

Fugasin a mai spus ca oricine poate adopta la distanta un catel din Dogtown, iar, pana acum, peste 100 de persoane au facut acest lucru. Totodata, cei care doresc pot aduce catei sa-i cazeze in acest adapost, pentru a nu-i lasa pe strada, a mai spus el.

Citeste si: Femeie gasita moarta in Obor: ASPA acuza autoritatile ca nu colaboreaza

Costul lunar pentru cei care adopta la distanta un catel este de 100 de lei, iar pentru cei care aduc unul la adapost este de 150 de lei.

Adapostul Dogtown se afla in satul Uzunu, comuna Calugareni, judetul Giurgiu si are deocamdata o capacitate de cazare pentru 2.000 de caini, utilizata aproape la maxim. Adapostul mai desfasoara si activitati de vaccinare, deparazitare, sterilizare si adoptie a cainilor fara stapan.

In prezent, Steven Seagal, alaturi de Vinnie Jones, filmeaza in Romania pentru lungmetrajul “The Mercenary: Absolution”, regizat de Keoni Waxman, scene din aceasta pelicula fiind turnate in parcul Herastrau, dar si in apropierea Pietei Amzei. Filmarile, care au inceput pe 17 martie, vor avea loc in Bucuresti, la studiourile Castel Film, dar si in alte zone ale Capitalei, iar Steven Seagal va ramane in Romania pana pe 7 aprilie. Actorul Steven Seagal a vizitat Romania de mai multe ori in ultimii ani, pentru o serie de filmari.

Sursa foto: Asociatia Portico