Stiai ca in timpul unui sarut se ard 26 de calorii? Afla si alte lucruri inedite despre sarut

Sarutul este cel mai frumos mod de exprimare a dragostei. Exista o multime de moduri de a saruta, totul depinde de la persoana la persoana. Insa exista tot la fel de multe lucruri inedite despre sarut.

Iata ce nu stiai pana acum despre sarut si era timpul sa afli:

1. Este sanatos

Multi ar fi tentati sa spuna ca sarutul este riscant fiindca prin saliva se pot transmite fel si fel de boli. E adevarat, dar vorbim aici despre un alt efect, de data aceasta pozitiv. Sarutul imbunatateste circulatia sangvina la nivelul fetei si al gurii, prevenind astfel aparitia ridurilor, a cariilor dentare si chiar a durerilor de cap.

CITESTE SI: Amanta vs sotie. Care e mai castigata in ochii barbatilor

2. Tine loc de antrenament

In vreme ce un pupic pe obraz pune in miscare doar doi muschi, pentru un sarut frantuzesc adevarat se utilizeaza 34 de muschi ai fetei. Astfel, un sarut romantic, dar foarte scurt va arde doar cateva calorii, in vreme ce un sarut pasional, care ajunge la un minute, arde nu mai putin de 26 de calorii. Saruta-te timp de o ora si poti spune pas antrenamentului de la sala fiindc ai ars 1.560 de calorii.

3. E ca un drog

Endorfinele eliberate atunci cand saruti se spune ca sunt de 200 de ori mai puternice decat morfina. Prin urmare, acesta este si motivul pentru care ramai cu o stare de beatitudine dupa sarut. Am putea spune ca este cel mai bun drog legal, cata vreme sarutul creeaza dependenta.

4. E stapanul germenilor

In timpul unui pupat scurt pe buze se poate face “schimb” de nu mai putin de 278 de tipuri de bacterii! Dupa un sarut ceva mai lung, 10 milioane de bacterii noi ajung in gura ta. Acesta este un motiv suficient sa te saruti cu o singura persoana in care ai incredere. 

5. Este ilegal in unele locuri

 In secolul al 16-lea, sarutul in locuri publice in Napoli a fost pedepsit cu moartea! Insa si azi, in unele locuri din Statele Unite, este ilegal ca oamenii sa se sarute “in vazul lumii”. Sarutatul unei persoane straine este total interzis in zona Ceder Rapids, Iowa, iar in Hartford Connecticut, femeile isi pot saruta barbatii doar intr-o anumita duminica!

6. Buzele sunt sensibile

Buzele sunt una dintre zonele cele mai sensibile ale corpului tau, astfel ca nu e de mirare de ce ne place sa ne sarutam! Buzele si degetele noastre sunt considerati a fi cele mai senzitive parti ale corpului nostru ca urmare a numarului mare de receptori pe care le au.

CITESTE SI: CE SA NU II SPUI NICIODATA DUPA O NOAPTE PASIONALA

7. Te pastreaza tanar

Faptul ca in timpul sarutului se activeaza o multime de muschi, acest lucru va face ca fata ta sa arate mult mai tanara. Daca obisnuiesti sa te saruti cu regularitate, pielea fetei nu se va mai lasa atat de usor, ci va ramane neteda, iar obrajii vor fi mai mereu imbujorati..

Sursa:ele