Stilul eclectic – starul amenajărilor interioare pentru  anul 2023

Procesele de globalizare, schimbările climatice, preocuparea pentru mediu, o viață dinamică activă în societate au un impact enorm asupra trendurilor de design interior.

Tendințele din domeniul amenjărilor în 2023 sunt asociate cu căutarea soluției perfecte pentru a crea un spațiu armonios și confortabil, în concordanță cu realitățile zilelor noastre. Astfel, apariția unui stil modern se datorează faptului că societatea caută să se îndepărteze de clișeele tradiționale și cadrele rigide. Stilurile clasice sunt valoroase, dar reduc contribuția și imaginația designerului și reduc posibilitatea unei abordări individuale a decorarii casei tale.

Eclectismul, care este fundamental în interiorul modern, este tendința principală a anului 2023, fiind interesant că o viziune complet nouă, non-standard în designul interior 2023, este strâns legată de tot bagajul patrimoniului cultural istoric și de stilurile care s-au dezvoltat până în prezent.

În principiu, eclectismul este în esență un mix echilibrat al mai multor stiluri de design interior simultan. Elemente de hi-tech, minimalism coexistă cu stilurile clasice, baroc, rural. Cu toate acestea, i s-a dat o interpretare puțin diferită, mai liberă, deși esența acestuia nu se schimbă.

Eclectismul este fermecător prin capacitatea sa uimitoare de a combina perfect obiecte aparent incompatibile. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți, deoarece este imposibil să nu faceți o greșeală atunci când combinați culorile, texturile și formele. Cea mai mică discrepanță va transforma armonia în haos. De asemenea, este necesar să ții cont de scară și de diferitele proporții. Designul modern implică o înțelegere a istoricului stilurilor și a modului în care acestea se pot armoniza.

Dacă aveți, să zicem, un interior de living minimalist îi puteți adăuga elemente decorative inspirate din stiluri istorice pentru a-l face mai confortabil și mai modern. Dacă, dimpotrivă, camera ta este decorată într-un stil clasic, deja bine-cunoscut, o poți completa cu detalii moderne.

Când decorați o cameră, cel mai bine este să vă concentrați atentia asupra pe pereților și podelelor, creând un contrast clar. Un efect foarte bun este obținut prin combinarea dintre mobilierul antic și modern, corpurile de iluminat moderne și obiectele de decor antic. Un rezultat foarte interesant se obține dacă decorezi tavanul cu spoturi ultra-mode care zonează spațiul și un candelabru tradițional de cristal.

Combinând diferite stiluri de amenajari interioare, dăm viața unui un design de interior unic, inimitabil, individual pentru 2023. De exemplu, stilul rustic din spațiile rezidențiale poate fi combinat nu numai cu minimalismul, ci și cu elemente de  high-tech.

Atunci când amenajați o bucătărie, puteți fie să încorporați aparatele electrocasnice în mobilier, dar, în aceeași măsură puteți merge și pe o interpretare a stilului provensal, combinat cu minimalismul.