STIRE EXCELENTA de la COMISIA EUROPEANA referitoare la SALARIILE pentru ROMANI

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb a anuntat in exclusivitate la interviurile DCNews Live ca salariile acordate angajatilor firmelor romanesti in cadrul proiectelor pe fonduri europene nu vor mai fi limitate.

Limitarea salariilor angajatilor angrenati in proiecte pe fonduri europene a dus la o situatie atipica in anumite domenii. In sectorul IT de exemplu, limitarea impusa de la Bruxelles pentru salarii aduceau veniturile angajatilor sub media salariilor din Romania pentru respectivul domeniu. Rovana Plumb spune ca situatia este ca si rezolvata, o discutie in acest sens avand loc pe data de 18 iulie.

“Acesta a fost subiectul discutat ieri cu Comisia Europeana si s-a rezolvat. O sa vina pozitia Comisiei Europene, in asa fel incat sa nu existe niciun fel de diminuare, sa existe o corelare clara cu realitatea din Romania. Nu poti sa limitezi salariul la minimum in tara noastra, indiferent de sectorul despre care vorbim. Atat timp cat in Romania a crescut salariul minim pe economie, va creste in continuare, programul nu se aplica doar pentru 2017 cand avem salariul minim pe economie de 1450 de lei.

Salariu mediu pe economie pe cale de consecinta a crescut si ca urmare a motoarelor care au dus la cresterea economica. Aceste aspecte nu au fost fundamentate de guvernarea anterioara si atunci s-a acceptat ceea ce s-a prezentat. Daca nu se iau in considerare principalii indicatori macro ai statului membru normal ca s-a ajuns la o anomalie. Este vorba despre platile pe care le facem pentru toate tipurile de training. Aceste lucruri s-au rezolvat in urma discutiilor cu Comisia Europeana si asteptam pozitia lor finala, ” a explicat Rovana Plumb pentru sursa citata.

Sursa foto: gandul