STOLOJAN: Daca PNL si PDL se impiedica de nume, atunci nu merita sa mai discute de unificarea dreptei

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan crede ca PDL si PNL pot ajunge la un acord asupra numelui partidului rezultat in urma fuziunii, mentionand insa ca daca cele doua formatiuni se impiedica de nume, atunci nu merita sa faca nici fuziune, nici alianta si nici sa mai discute de unificarea dreptei, transmite Mediafax.

Citeste si: SONDAJUL PNL pentru desemnarea CANDIDATULUI LA PREZIDENTIALE va fi finalizat in aproximativ DOUA SAPTAMANI

Stolojan crede, potrivit RFI, ca PDL si PNL pot ajunge la un acord asupra numelui partidului rezultat in urma fuziunii: “Eu cred ca se poate ajunge la o solutie fara nici un fel de probleme. V-as da un exemplu: exista in Parlamentul European grupul deputatilor, care face parte din Partidul Popular European, care a fost intotdeauna cel mai numeros grup, cel mai puternic grup politic din PE. Atunci cand in acest grup au dorit sa intre conservatorii britanici care aveau un numar mult mai mic decat grupul politic al PPE, s-a adoptat formula “grupul politic PPE-CD”, adica conservatorii democrati din Marea Britanie. Deci formule se pot gasi, pastrand identitatea PNL-ului, pe care nimeni nu doreste sa o schimbe, formule se gasesc. Este necesara o anumita deschidere (…). Daca cele doua partide, PNL si PDL, se impiedica de nume, atunci practic, nu merita nici sa faca fuziune, nici alianta si nici sa mai discute de unificarea dreptei”.

Citeste si: CRIN ANTONESCU: FUZIUNEA PNL cu PDL nu a fost NICIODATA in proiectul meu politic, dar o SUSTIN

intrebat cum s-ar putea numi viitorul partid, europarlamentarul PDL a raspuns: “Eu pot da o parere, dar nu este aici nici timpul, nici eu nu sunt cea mai indicata persoana, nu fac parte din echipa de negociere, dar eu cred ca se pot gasi solutii. De exemplu, noul partid sa se numeasca PNL-PDL sau PNL-CD, de la Crestin Democratie. Pentru ca ideea este nu sa avem un partid care prin nume se adreseaza de fapt aceluiasi electorat. Noi dorim ca aceasta fuziune sa adauge la electoratul pe care il au ambele partide. De exemplu, acei cetateni romani care sunt ferm convinsi ca valorile crestin-democratice ar trebui sa reprezinte o parte esentiala din structura noului partid, ar trebui sa regaseasca aceste lucruri si in denumirea partidului”.