STRADA nu CEDEAZA! PROTESTE ZIUA A SAPTEA: ZECI de MII de OAMENI au manifestat, din nou, impotriva GUVERNULUI! LIVE TEXT si VIDEO

Circa 3.000 de persoane s-au adunat luni seara in Piata Victoriei, in a saptea zi de proteste generate de adoptarea de catre Guvern, martea trecuta, a ordonantei de urgenta pentru modificarea codurilor penale, abrogata ulterior.

UPDATE 13: In Piata Victoriei mai sunt cateva sute de persoane. (ora 22.30).

UPDATE 12: Peste 1.000 de oameni au protestat la Brasov scandand: “Zi de zi aici vom fi”. Oamenii s-au adunat iniatial la Prefectura, unde au stat aproximativ o ora si jumatate, dupa care au plecat in mars spre Piata Sfatului, unde au continuat protestul, care s-a incheiat la ora 21:30, informeaza Agerpres.500 de ploiesteni au protestat luni seara impotriva Guvernului. 400 de oameni au protestat in fata Prefecturii din Targu Mures.

UPDATE 11: Pe frigul din ce in ce patrunzator, oamenii  incep incet-incet sa se retraga spre metrou. In fata Guvernului de scandeaza “Zi de zi aici vom fi” si “Ole, ole, ole, Liviu Dragnea lasa-ne!”, informeaza Hotnews.ro. (ora 22.00)

UPDATE 10: 250 de oameni protesteaza in Piata Unirii din Oradea, scandand “PSD, ciuma rosie!”, “Afara, afara cu PSD din tara!” si “Demisia!”. Manifestantii au huiduit in momentul in care unul dintre ei a citit o stire despre ministrul Sanatatii, oradeanul Florian Bodog. 300 de craioveni protesteaza in Piata “Mihai Viteazul”. Peste 500 de persoane au protestat, luni seara, la Alba Iulia, Sebes si Blaj cerand demisia Guvernului condus de Sorin Grindeanu, cel mai mare protest avand loc la Alba Iulia, unde aproximativ 400 de oameni au participat la un “mars al luminilor” in care unii dintre participanti au purtat lanterne, lasere si alte obiecte de iluminat, informeaza News.ro.

UPDATE 9: In Piata Victoriei (ora 21.25) sunt acum circa 20.000 de oameni. O scandare preferata este “Liviu Dragnea nu uita, Romania nu-i a ta!” Peste 100 de oameni la un mars de protest pe bulevardul care duce la sediul Prefecturii Hunedoara din Deva, pe drum participantii trecand si prin fata cladirii care adaposteste sediul filialei judetene PSD Hunedoara, informeaza Agerpres. 100 de persoane au protestat la Targoviste, noteaza aceeasi sursa.

4.000 de oameni la protestul de la Timisoara.  Zeci de protestatari s-au adunat in Piata Civica din Vaslui si au lansat lampioane, informeaza Agerpres. Numarul manifestantilor din Cluj-Napoca a depasit 7.000. Protestatarii au incheiat marsul si s-au intors in Piata Unirii, noteaza News.ro. 3.000 – 3.500 de oameni din Constanta stau aproape de sediul PSD.

UPDATE 8: 500 de persoane in centrul Aradului, in semn de protest fata de Guvern, PSD si Liviu Dragnea. Printre manifestanti a aparut si un grup de sustinatori ai Cabinetului Grindeanu, intre cele doua parti a avand loc un schimbi de replici, iar jandarmii au intervenit pentru a aplana conflictul, informeaza News.ro. 

UPDATE 7: Un grup de romani protesteaza si luni seara la Londra fata de Guvern. Oamenii, mult mai putini fata de zilele trecute, flutura drapele si pancarte cu mesaje anti-coruptie. Romanii scandeaza “Refuz acest abuz” si “Hotii, hotii”. Manifestantii au un manechin imbracat in zeghe, cu chipul lui Liviu Dragnea, informeaza News.ro.

UPDATE 6: Numarul protestatarilor din marile orase ale Romaniei creste de la un minut la altul. La ora 21.45, sunt 6.000 de manifestanti la Cluj, 5.000 la Sibiu, 4.000 la Iasi, 3.000 la Timisoara, 1.500 la Bistrita. In ciuda frigului patrunzator si a cetei dense din Capitala, in Piata Victoriei numarul manifestantilor a ajuns la 15.000.

UPDATE 5: Situatie fara precedent la Ploiesti, unde au iesit in strada cateva sute de oameni. Ei au mers sa scandeze si in fara sediului PSD, moment in care un grup de tineri a iesit din sediul partidului, afisand coli de hartie pe care era scris mesajul “Romani suntem toti”, informeaza Hotnews.ro.

UPDATE 4: Aproximativ 3.000 de persoane au pornit, luni, in mars pe strazile municipiului Sibiu, strigand “Iesiti din casa, daca va pasa!”, “Jos Guvernul!” si “Demisia”. Manifestantii intentioneaza sa strabata doar o treime din traseul facut duminica seara si sa revina in Piata Mare, transmite News.ro.

UPDATE 3: 6.000 de oameni in centrul Clujului, protestatarii pleaca in mars pe Bd. Eroilor. 1.500 de oameni in strada la Bistrita
 Cate 800 de oameni in strada la Constanta, 800 si la Brasov. Peste 1.000 de manifestanti si la Timisoara. Peste 250 de persoane s-au adunat in zona centrala a municipiului Galati pentru a saptea seara consecutiv si scandeaza impotriva Guvernului. 

UPDATE 2: La Cluj Napoca 3.000 de oameni s-au strans in strada si au plecat in mars prin oras, transmite postul de televiziune Digi 24. Peste 10.000 de oameni s-au adunat in fata Guvernului, informeaza postul de televiziune amintit. “Dragnea, Iordache, Grindeanu – tradatori de tara. Sa fie judecati pentru inalta tradare”, scrie pe pancarta unei persoane din Piata Victoriei.

UPDATE 1: In Piata Victoriei sunt circa 5.000 de oameni. A fost oprit traficul dinspre soseaua Kiseleff spre calea Victoriei si dinspre Lascar Catargiu spre bd Mihalache.

Noi proteste in favoarea justitiei si impotriva Guvernului Grindeanu au loc luni, pentru a saptea seara consecutiv, si in orasele tarii. Cate 500 de protestatari s-au adunat pana la aceasta ora in centrul Timisoarei, Si la Cluj, Sibiu si Constanta. Potrivit jurnalistilor de la Hotnews.ro, la Iasi s-au adunat peste o mie de oameni. In Bucuresti e mai frig fata de zilele trecute. Bate un vant rece si in piata s-a asezat ceata. Cu toate acestea, oamenii continua sa vina.

Manifestantii nu mai au incredere in deciziile Guvernului Grindeanu si ii cer demisia. Deja sunt anuntate proteste in Capitala, la Cluj Napoca, Timisoara si in alte orase din tara. In diaspora, protestele deja au inceput. In fata Comisiei Europene din Bruxelles, romanii au iesit inca de luni de la amiaza si scandeaza “Dragnea, nu uita, Romania nu-i a ta!”, “Dragnea, nu uita, asteptam si cartea ta!”, “Dragnea si cu Tariceanu ne vor scrie carti la anul”, “Dragnea, nu fi trist, la Jilava e dentist”. (DETALII AICI)

In acelasi timp, la Palatul Cotroceni are loc o contramanifestatie de sustinere a Guvernul Grindeanu, unde se cere demisia presedintelui Klaus Iohannis (DETALII AICI).

Sursa foto: hotnews.ro