STRADA nu RENUNTA: ZIUA A OPTA! PROTESTELE anti-GUVERN s-au RELUAT! LIVE TEXT si VIDEO

STRADA nu RENUNTA – ZIUA a OPTA! In Piata Victoriei din Bucuresti are loc marti seara deja traditionalul protest anti-PSD si anti-guvernamental. In piata, oamenii scandeaza “Demisia!”, “PSD – ciuma rosie” si “Dragnea nu uita, Romania nu-i a ta”. Masinile care trec prin piata Victoriei claxoneaza in semn de sustinere.

UPDATE 7: Lumea incepe incet-incet sa plece in jurul orei 22.00. Au mai ramas cateva mii. Se scandeaza in continuare “Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu!”

UPDATE 6: In Piata Victoriei e mobilitate mare.  Frigul face ca unii oameni sa se retraga, dar in acelasi timp in piata intra alte grupuri. Numarul se pastreaza constant, 5-6.000 de oameni.

UPDATE 5: 80 de persoane din Craiova si 80 din Galati au protestat fata de Guvernul Grindeanu in aceasta seara. Numarul protestatarilor de la Cluj Napoca a trecut de 1.000 de persoane. Sute de persoane protesteaza si la Iasi, unde ninge. Banner mare pe o laterala a Pietei Victoriei din Capitala: “Respectam votul dat. Vrem guvern competent si curat”!

UPDATE 4: Circa 5.000 de oameni in Piata Victoriei la ora 20.30. A fost inchis traficul dinspre dinspre Lascar Catargiu si Iancu de Hunedoara spre Mihalache. Si la Sibiu oamenii cer demisia Guvernului Grindeanu. “Rezist pana la Untold”, este mesajul de pe o pancarta de la protestul din Cluj Napoca.

UPDATE 3: La Constanta protesteaza 150 de persoane si cer demisia Guvernului si a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, informeaza postul de televiziune Digi 24. 4.500 de persoane protesteaza in Piata Victoriei din Bucuresti. A fost inchis traficul dinspre Kiseleff spre Calea Victoriei.

UPDATE 2: Un taximetrist opreste langa zona protestului si striga pe geam: “Nu mai stati aici degeaba. Mergeti la munca!” / Un tanar din apropiere ii răspunde zambind: “Pai de acolo am venit!”. Lumea din jur aplauda, noteaza Hotnews.ro. La ora 19.30 s-au strans in Piata Victoriei aproximativ 1.500 de persoane.

UPDATE 1: Peste 1.000 de oameni la aceasta ora (19.00), repertoriu nou pe pancarte: “Ati obosit deja? Ghinion! Noi nu!” / “Fortele inculte vor sa destabilizeze tara”, “Consecventa le strica pasienta”, noteaza corespondentul Hotnews.ro la fata locului.

In ciuda frigului patrunzator lumea incepe  sa se adune in Piata Victoriei din Capitala.  La aceasta ora (18.30) sunt circa 300 de oameni la kilometrul zero al protestelor anti-guvernamentale din acest inceput de an.Si la Braila va fi un protest fata de Guvern in aceasta seara incepand de la ora 19:00. Oamenii se vor intalni in Piata Independentei, anunta Obiectiv Vocea Brailei.

Dupa reactia parlamentarilor PSD si ALDE la discursul presedintelui Klaus Iohannis, si oamenii din Targoviste s-au mobilizat si ies in strada incepand cu ora 18:00 pe platoul Prefecturii.

Sursa foto: romania libera