STRADA REZISTA! Noi PROTESTE au loc in CAPITALA si in TARA! Manifestantii isi exprima sustinerea pentru DNA

Romanii se aduna din nou, duminica, in Piata Victoriei, iar de data aceasta protestul va avea ca tema sustinerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Manifestantii se vor aduna in fata Guvernului incepand cu ora 15:00, dupa cum se arata pe pagina de Facebook a evenimentului, si vor cere depolitizarea Curtii Constitutionale.

UPDATE 6: Numarul manifestantilor a scazut la aproximativ 7.000 (ora 22.40). Protestatarii sunt acum in mars pe Bulevardul Magheru si se indreapta spre Piata Victoriei. Se scandeaza “Nu-i vrem pe hoti si pe mafioti”, “Nu vrem sa fim o natie de hoti”. “Bravo, DNA”, “DNA, nu ceda, noi suntem de partea ta” si “Codruta, te iubim” – au scandat manifestantii la sediul DNA, aplaudand de asemenea in repetate randuri.

UPDATE 5:Aproximativ 400 de persoane participa, duminica seara, la Sibiu, la un protest antiguvernamental, oamenii marsaluind pe strazile din centrul orasului si transmitand mesaje de sustinere a DNA. Si la Cluj, aproximativ 300 de persoane au plecat in mars, scandand “Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu” si “Hotii, hotii”, transmite News.ro.

Protestul de la Sibiu a fost autorizat incepand cu ora 18.00, dar abia dupa ora 19.00 au inceput sa se stranga protestatari in Piata Mare din oras. Doua tinere au impartit oamenilor insigne cu mesajul “#rezist”, pe care spun ca le-au primit de la prieteni din Bucuresti.      

Protestatarii au pancarte si scandeaza lozinci impotriva Guvernului si a PSD, cer demisia premierului si transmit mesaje de sustinere a DNA. De asemenea, manifestantii au mesaje prin care cer oprirea defrisarilor.          

Inainte de ora 20.00, oamenii au pornit in mars pe strazile din centrul orasului, dupa ce au intonat Imnul National. Pentru a nu se intersecta cu comerciantii de martisoare, protestul a fost autorizat pe un traseu care exclude bulevardul pietonal din centrul municipiului Sibiu. Protestatarii vor urma un traseu de circa un kilometru si vor reveni in Piata Mare.

Doru Apostol, cel care a cerut pana acum autorizatiile de la primarie pentru organizarea protestelor de la Sibiu, spune ca, deocamdata, nu vor mai fi organizate manifestatii, adaugand ca societatea civila va fi atenta si, in cazul in care vor exista noi motive, oamenii vor iesi din nou in strada.

Si la Cluj, aproximativ 300 de oameni s-au adunat, incepand cu ora 18.00, in Piata Unirii, raspunzand astfel apelului lansat pe retelele de socializare.

Oamenii scandeaza lozinci precum “Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu”, “Hotii, hotii” sau “Uniti salvam toata Romania”. De asemenea, ei au steaguri tricolore si pancarte pe care pot fi citite mesaje precum “Curaj, Codruta”, “Aparam cele trei culori, nu un grup de infractori” sau “#rezist”.

In jurul orei 19.00, oamenii au pornit intr-un mars pe strazile din centrul orasului, multimea fiind insotita in permanenta de politisti si jandarmi.

Peste 20 de persoane s-au strans de la ora 19.00 si pe platoul din fata Prefecturii Constanta, pentru a cere demisia Guvernului si a-si arata sustinerea fata de DNA.

Oamenii au scris pe asfalt “DNA” cu litere din carton, in culorile tricolorului, si striga “DNA sa vina sa va ia”, “Jos, jos, Guvernul mincinos”, “Demisia”, “Vrem justitie, nu coruptie”, “Rezistam nu plecam” si au bannere cu “PSD, judecat pentru lovitura de stat”, “Am alergie la minciuna si hotie”. De asemenea, ei au steaguri si vuvuzele.

UPDATE 4: In jur de 10.000 de persoane marsaluiesc la aceasta ora (21.40) la Parlament, potrivit reporterului HotNews.ro. La Ministerul Justitiei, manifestantii scandeaza “Rusine, rusine sa va fie!”. Circulatia rutiera este blocata pe Bd. Libertatii

UPDATE 3: Peste 1.000 de persoane s-au adunat in Piata Victoriei din Bucuresti.”DNA, nu uita! Noi suntem de partea ta!”, striga protestatarii din Piata Victoriei, continuand cu “Romania, Trezeste-te!”.”Vrem CCR depolitizata si Constitutia respectata”, “Vand teren cu cocotieri in zona Chilia Veche” si “Don’t infest our DNA with dragshit!” sunt mesaje de pe pancartele oamenilor din Piata Victoriei.”CCR si PSD, aceeasi mizerie”, striga oamenii in fata Guvernului.

UPDATE 2: Cateva zeci de persoane au protestat, duminica, in fata sediului Prefecturii Galati, unde au adus baloane de diverse culori, iar pe cele rosii au scris “PSD” si nume ale unor lideri ai formatiunii, pe care apoi le-au spart, manifestantii spunand ca “rosul este culoarea coruptiei”, INFORMEAZA News.ro.

Manifestantii s-au strans, duminica dupa-amiaza, in fata sediului Prefecturii Galati, pentru a protesta fata de PSD. Oamenii au adus cateva sute de baloane de diverse culori, iar pe cele rosii au scris “PSD”, dar si “Dragnea”, “Ponta”, “Olguta” sau “Bacalbasa”, dupa care au inceput sa le sparga.

“Am dat putin in mintea copiilor pentru ca am vrea un viitor mai bun pentru copii, dar si pentru cei mai mari. Am adus baloane, iar pe cele colorate scriem rezist pentru ca vrem sa rezistam cat trebuie ca sa se faca curatenie in tara, iar pe baloanele rosii, pentru ca rosul este culoarea coruptiei, am scris PSD si, in semn de protest, le-am spart, pentru ca am vrut sa-i nimicim intr-o forma inedita”, a spus o femeie aflata la protest.

Manifestantii au adus si bannere pe care scria “Galati-liber de ciuma rosie”, “Sustinem DNA”, “Vrem depolitizarea CCR” si “Vom fi aici in fiecare zi- ne-am saturat sa fim condusi, cu sfidare, de hoti!”. Proteste au avut loc la Galati in fiecare seara pe parcursul ultimelor saptamani.

UPDATE 1: Manifestatii de sustinere a Directiei Nationale Anticoruptie au fost anuntate pe Facebook, pentru duminica, si in alte orase din tara, sub sloganul “Sustinem DNA, vrem depolitizarea institutiilor”. In Bucuresti, protestatarii se vor aduna in fata Guvernului, apoi vor porni in mars spre Parlament. Oamenii sunt asteptati in strada si in Brasov si Cluj.

STIRE INITIALA

Asta dupa ce CCR a admis luni sesizarea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, privind existenta unui conflict intre puterile statului, aparut in urma declansarii de catre procurorii DNA a unei anchete privind modul in care a fost elaborata ordonanta 13, intre timp abrogata. CCR a stabilit astfel ca investigatia DNA a perturbat activitatea Guvernului.

De mentionat este si faptul ca DNA a anuntat luni ca a decis sa trimita la Parchetul General dosarul privind ordonanta 13. Insa organizatorii protestului de duminica sustin ca “daca DNA nu ar fi cercetat maniera in care OUG 13 a fost adoptata, nu am fi aflat astazi ca Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul oferise in prima faza un aviz negativ proiectului de modificare a codurilor penale, motiv pentru care sedinta a fost amanata pana la ora 21:00, pentru a fi redactat un nou aviz, de aceasta data pozitiv. Azi (luni – n.red.) am aflat ca DNA a trecut peste limite in anchetarea acestui dosar”. “Dar daca nu era de competenta acestei institutii, cine ar trebui sa scoata la iveala aceste nereguli si de ce nu a facut-o?”, este intrebarea pusa pe reteaua sociala.

Sursa foto: hotnews.ro