STRADA REZISTA! Un nou PROTEST este anuntat pentru DUMINICA in CAPITALA

Protestatarii se mobilizeaza pe retelele de socializare, urmand ca duminica sa se reuneasca din nou pentru a-si striga nemultumirile fata de Guvern si Parlament. De data aceasta, punctul de intalnire este Piata Victoriei, iar ora fixata este 18, dupa care se va pleca in mars catre Palatul Parlamentului, se arata pe pagina de Facebook dedicata evenimentului cu titlul “Stop Joc. In Democratie, Coruptii Stau La Puscarie”.

“De ce? OUG 13 revine pe filiera parlamentara. PSD intentioneaza sa gratieze faptele de coruptie. Este esenta prescurtata a amendamentelor propuse de senatorul PSD Serban Nicolae. (…)

Coruptii trebuie sa stea la puscarie, iar daca nu au conditii, conditiile trebuie facute pentru toti oamenii care stau in puscarie”, sustin initiatorii protestului, invitandu-i pe toti cei interesati sa raspandeasca informatii despre eveniment si sa participe la el impreuna cu prietenii.

Un alt motiv: “amendamentele depuse de senatorii UDMR Csaszar Karoly Zsolt si Tanczos Barna si de senatorul PSD Liviu Brailoiu. Reprezentantii UDMR propun sa fie gratiate si pedepsele pentru falsul in inscrisuri oficiale, falsul intelectual si falsul informatic. Tanczos Barna este urmarit penal de DNA pentru fals intelectual. Brailoiu propune gratierea tuturor celor care au peste 70 de ani. Aceasta ar insemna eliberarea lui Dan Voiculescu (care are 71 de ani) “.

Alte motive invocate sunt anuntul facut de Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, referitor la dublarea salariilor bugetarilor, Ordonanta de Urgenta 9, care “va permite primariilor sa cheltuiasca bani care inca nu exista” si pentru care vor plati copiii nostri, in timp ce “Romania va intra in faliment”, OUG79, care opreste depolitizarea spitalelor, precum si OUG 51/2016, care ar putea fi respinsa de Parlament, ceea ce ar insemna reluarea taierilor ilegale de paduri.

In Piata Victoriei, protestele au continuat in fiecare seara dupa data de 31 ianuarie, cand Guvernul Grindeanu a adoptat controversata ordonanta de urgenta 13. Sambata s-au facut 40 de zile de cand seara de seara, protestatarii se aduna in Piata Victoriei.

Sursa foto: hotnews.ro