STRADA REZISTA: ZIUA A 11-A: PROTESTELE ANTI-GUVERN CONTINUA in ROMANIA si DIASPORA – LIVE TEXT

STRADA REZISTA! Protestele care au impresionat o lume intreaga nu se opresc, romanii iesind in strada si vineri, pentru a 11-a zi consecutiv. In Piata Victoriei din boxe rasuna Imnul Romaniei.

UPDATE 7: In jur de 200 de oameni au mai ramas, la ora 22.35, in Piata Victoriei. Protestul s-a incheiat.

UPDATE 6:  La ora 22.05, au mai ramas circa 1.000 de oameni in Piara, se pleaca in valuri.70 de persoane au protestat pe platoul din Piata Independentei din Braila, informeaza Pro TV. In momentul cel mai aglomerat in Piata Victoriei se aflau circa 7.000 de persoane, informeaza Digi 24.

UPDATE 5: In ciuda celor -7 grade oamenii nu pleaca din Piata Victoriei. Protestatarii sar ca sa se incalzeasca, transmite corespondentul Ziare.com.In jur de 50 de persoane au iesit in strada si vineri seara la Constanta pentru a protesta.20 de persoane au protestat in Piata Tricolorului din municipiul Tulcea, cerand demisia Guvernului, informeaza Pro TV.

UPDATE 4: In jur de 3.500 de protestatari se aflau in strada la Timisoara, iar la Cluj si Sibiu cate 500 de persoane au venit in pietele centrale vineri seara, in jurul orei 20,00, pentru a cere demisia Guvernului si continuarea luptei anticoruptie, manifestatii mai avand loc si in alte orase din tara, informeaza Agerpres. “Nevasta, iarta-ma. Oricat de mult te-as iubi, trandafiri de la mine nu vei mai primi”, scrie pe pancarta unui barbat care a protestat la Arad. In locul trandafirilor pe pancarta sa apare sigla PSD.

UPDATE 3: 6.000 de oameni in Piata Victoriei, pe cupola MTR sunt proiectii (batman, #rezist) / Proiectii sunt si pe turnul BRD.  Circulatia dinspre Kiseleff spre Calea Victoriei a fost blocata. 

UPDATE 2: In Piata Victoriei sunt circa 4.000 de oameni, o persoana imparte banderole albe pe care scrie “Rezist”. A inceput si protestul romanilor din Londra, care ies in strada nemultumiti de Guvernul Grindeanu. “Ati obosit?”, intreaba un barbat la portavoce in Piata Victoriei. “NU”, raspunde multimea, incepand sa scandeze “Rezistam! Rezistam! Rezistam”. “Nu mai avem incredere in Guvern” si “Nu va fie frica, Guvernul Dragnea pica”, se striga in Piata Victoriei din Capitala. “Adevarul doare! Nu e defaimare!”, scandeaza protestatarii din Piata Victoriei.

500 de persoane s-au strans in Piata Mare din Sibiu si au plecat in mars prin oras, anunta Digi 24.  Peste 1.500 de persoane se afla in Piata Unirii din Cluj Napoca pentru a protesta fata de Guvern si cer demisia Executivului condus de Sorin Grindeanu.”Voiam sa emigrez. M-am razgandit. Raman sa va stresez”, este mesajul transmis de un roman care a iesit vineri seara in strada sa protesteze.

UPDATE 1: Multi dintre participantii la protestul de la Cluj Napoca au venit cu banderole albe legate la mana si pe care scrie “#Rezist”. In Piata Victoriei din Bucuresti au venit si vineri seara mai multi tineri cu tobe. “Noaptea ca hotii”, striga multimea acompaniata de tobele tinerilor. In piata Victoriei s-au strans circa 1.500 de oameni.

STIRE INITIALA

In Piata Victoriei au inceput deja sa se stranga oamenii care cer in continuare demisia Guvernului in care nu mai pot sa aiba incredere dupa adoptarea pe furis a ordonantei prin care erau modificate Codurile Penale. Totodata, atat periculoasa OUG 13, cat si ordonanta de abrogare a ei se afla in Parlament, astfel ca inca exista riscul ca modificarile Codurilor sa intre in vigoare.

In jur de 1.000 de persoane s-au adunat la Alba Iulia la protestul fata de presedintele Klaus Iohannis, informeaza News.ro.Numarul protestatarilor de la Guvern incepe sa creasca. Acestia scandeaza “Demisia”. Sute de timisoreni au iesit in numar mare la protest si vineri seara, anunta Timis Online.

Romanii din Bruxelles protesteaza si vineri seara in semn de solidaritate cu cei din tara.

La Paris pentru sambata se anunta un eveniment ce va avea loc la ora 11.00 (ora Frantei) la Fontaine des Innocents de langa Chatelet. “Impartim bancnote false (flyere cu informatii despre protestele din Romania) trecatorilor in centrul Parisului, ii pozam pe cei care vor cu afisul #REZIST si publicam pozele intr-un TumblR de sustinere a romanilor care manifesteaza zilele astea in tara si diaspora”, anunta organizatoarea evenimentului.

Pentru duminica la Sibiu se anunta un protest inedit. Mai exact, oamenii vor protesta prin lectura intre ora 13:00 si 14:00, anunta Ora de Sibiu. Organizatorii anunta ca protestul consta in citirea Constitutiei, a Codului Penal si a Dex-ului etc. “Pe perioada desfasurarii manifestatiei persoanele participante vor avea lipit pe spate o coala A4, cu textul #rezist si vor fi imbarcati in tinute decente”, transmit organizatorii.

Sursa foto: hotnews.ro