STRADA REZISTA! ZIUA A NOUA: VISCOLUL si NINSOAREA n-au speriat MANIFESTANTII! LIVE TEXT

Oamenii incep sa se adune si miercuri in Piata Victoriei, pentru a noua zi consecutiv, ca sa protesteze fata de Guvernul Grindeanu, in care manifestantii spun ca nu mai au incredere. Protestatarii din Piata Victoriei au adus miercuri lopeti cu care au curatat partial zapada, pastrand chenarul in care sta scris, inca de dimineata, sloganul “REZIST” si pregatind zona pentru un nou protest, informeaza Hotnews.ro.

UPDATE 10: La ora 22.50, protestele fata de Guvern de la Cluj-Napoca, Sibiu si Iasi, la care au participat peste 7.000 de oameni, in ciuda ninsorii si a gerului, s-au incheiat. Aproximativ 5.000 de clujeni au iesit in strada pentru a cere demisia Executivului, in timp ce la Sbiu in jur de 2.000 de persoane au marsaluit prin centrul orasului. La Iasi, aproape 500 de oameni au protestat, pe o ninsoare puternica, in Piata Unirii.La aceasta ora in Piata Victoriei mai sunt mai putin de 1.000 de oameni care continua sa indure viscolul si sa strige impotriva Guvernului Grindeanu.

UPDATE 9: La Alba Iulia au iesit in strada circa 120 de oameni, iar la Arad protesteaza 60 de persoane. In jur de 100 de manifestanti s-au adunat si la Brasov, la Constanta 50 de protestatari, la Craiova in jur de 30 si 80 la Galati, informeaza News.ro.BBC a transmis live pe Facebook imagini de la protestul din Piata Victoriei. Protestatarii sunt in numar de 9.000 in Piata Victoriei la aceasta ora (21.30).

In jur de 3.000 de oameni protesteaza in mai multe orase din tara, cei mai multi la Cluj, Sibiu si Iasi. La Cluj au iesit in strada 1.000 de oameni, la fel si la Sibiu, iar la Iasi circa 500.

UPDATE 8: Viscolul pare sa nu ii sperie pe bucuresteni, care s-au strans, la ora 21.00, in numar de 7.000 in fata Guvernului. Mai multi manifestanti au aprins in acelasi timp lanternele telefoanelor, intr-o incercare de a repeta momentul impresionant de duminica seara, cand in Piata Victoriei a fost o mare de lumina, informeaza corespondentul Ziare.com la fata locului.

UPDATE 7: La ora 20.00, aproximativ 5.000 de oameni protesteaza in Piata Victoriei din Capitala in ciuda, frigului, a ninsorii si a viscolului din Bucuresti. Circulatia a fost blocata pe Bulevardul Aviatorilor, dinspre Kiseleff spre calea Victoriei si dinspre Lascar Catargiu spre Mihalache. Lumea inca vine. Alti 500 de oameni protesteaza la randul lor, la Iasi. La Cluj au iesit in strada circa 700 de oameni, iar la Sibiu – 400.

UPDATE 6: In Piata Victoriei a revenit lumina dupa aproximativ 40 de minute de bezna. Acum sunt 1.000 de oameni care continua protestul. 

UPDATE 5: In Piata Victoriei este o pana de curent, informeaza corespondentul Hotnews.ro. Problema este cauzata de o avarie la sistemul de electricitate. La aceasta ora, nici metroul nu functioneaza, arata News.ro. Lumea huiduie si striga “Noaptea ca hotii”. In fata Guvernului se afla la aceasta ora circa 700 de oameni. Se mai scandeaza “Timisoara, Timisoara“.

UPDATE 4: In jurul orei 19.00, manifestantii din Piata Victoriei se strang in numar tot mai mare, pana acum fiind in jur de 700. “PSD ciuma rosie”, “Hotii” si “Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu” sunt cateva dintre lozincile pe care le scandeaza. Si la Iasi au iesit in strada cativa oameni, in a noua zi de proteste. Clujul este si in aceasta seara alaturi de Bucuresti.

UPDATE 3: La ora 18.20, aproximativ 150 de oameni continua protestele in Piata Victoriei din Capitala. Acestia au ridicat si un omulet de zapada pe care l-au impodobit cu stegulete tricolore, informeaza corespondentul Hotnews.ro aflat la fata locului.

UPDATE 2: Peste 70 de oameni s-au strans pana acum (ora 18.00) in Piata Victoriei, unde cer demisia Guvernului. “Hotii si mincinosii, plecati de la guvern”, “Noi in frig, hotii la racoare”, “Guvernul penalilor, grup infractional organizat”, sunt doar cateva dintre mesajele scrise pe pancarte. Unii dintre manifestanti le ofera celor din piata ceai, cafea, suc, apa plata, dulciuri, pizza si fructe. Oamenii flutura trei streaguri: al Romaniei, al Uniunii Europene si al Statelor Unite.

UPDATE 1: Politia Locala Sector 1 a invitat la sectie poprietarul apartamentului din Piata Victoriei de unde, in ultimele seri, au fost proiectate mesaje laser pe cladirile din zona si turnul BRD. Surse din politie au precizat pentru HotNews.ro ca invitatia vine pe fondul unei plangeri depuse la sectie de catre un alt locatar din zona si agentii doar urmeaza procedura, nedorindu-se a fi o actiune punitiva.  Proprietarul apartamentului din zona Piata-Victoriei Buzesti, de la fereastra caruia au fost proiectate mesaje laser in ultimele seri de protest, a fost invitat la sectia de politie locala, potrivit unei postari publicate de acesta pe Facebook.

STIRE INITIALA

In Bucuresti ninge viscolit inca de dimineata, iar miercuri seara in Piata Victoriei este asteptata o noua manifestatie de sustinere a justitiei si impotriva Guvernului. Amintim ca primul protestatar care a ajuns miercuri dimineata, pe viscol, in Piata Victoriei, unde seara de seara au loc proteste, a scris REZIST in zapada adunata pe asfalt. Potrivit unui cititor Hotnews.ro, o tanara care se afla miercuri dimineata in Piata Victoriei merge permanent pe conturul literelor, pentru ca acestea sa nu fie acoperite de zapada.

Sursa foto: Facebook / Ciprian Muntele