STRADA REZISTA! ZIUA A ZECEA: PROTESTELE au continuat in principalele orase ale TARII

STRADA REZISTA – ZIUA ZECEA. Romanii care protesteaza fata de Guvernul Grindeanu nu cedeaza nici dupa ce ministrul Justitiei, Florin Iordache, a demisionat. Inca de joi la amiaza cateva zeci de persoane se afla in Piata Victoriei.

UPDATE 4 Lumea a inceput sa plece in jurul orei 22.00. Aproximativ 1.000 de manifestanti mai sunt in Piata la aceasta ora. Protestatarii au aprins din nou luminile telefoanelor si striga “Demisia”!

UPDATE 3: In jurul orei 21.00, in Piata Victoriei numarul manifestantilor a urcat la circa 5.000, iar lumea continua sa vina. “Vrem sa muncim, nu sa va pazim”, striga protestatarii.

UPDATE 2: In semn de solidaritate, zece persoane au protestat si la Tulcea. Protestatarii au purtat la brat banderole cu tricolorul Romaniei si au stat aproape o ora in fata statuii lui Mircea cel Batran, noteaza Agerpres. 50 de persoane au iesit sa protesteze si in Piata Unirii din Oradea, potrivit Agerpres. La Cluj Napoca, 1.000 de persoane au iesit in strada joi seara. Tot 1.000 de oameni au protestat si la Sibiu, anunta Agerpres.

UPDATE 1: La ora 20.00 sunt aproape 2.000 de oameni stransi in Piata Victoriei, potrivit reporterilor HotNews.ro la fata locului. In fata prefecturii din Constanta se afla aproximativ 50 de persoane care scandeaza fata de Liviu Dragnea, arata Digi 24. Constantenii se organizeaza pe retelele de socializare pentru un protest mai mare pentru sambata. In fata Operei din Timisoara s-au adunat in jur de 90 de persoane, dar pentru vineri seara se anunta un protest mult mai mare, anunta Digi 24. La Prefectura Brasov protesteaza 100 de persoane care spun ca nu ii multumeste demisia lui Florin Iordache si striga “PSD, Ciuma Rosie”. Daca numarul protestatarilor va creste, oamenii vor pleca in mars prin oras, informeaza Digi 24. In Piata Unirii din Iasi au iesit sa protesteze in jur de 100 de persoane. Oamenii au venit cu steaguri ale Romaniei, Americii si Uniunii Europene. Fata de zilele trecute, oamenii protesteaza doar in Piata Unirii si nu mai pleaca in mars prin oras, transmite Digi 24.

STIRE INITIALA

Nici oamenii din Cluj Napoca nu renunta la protestele fata de Guvern si ies in strada joi seara de la ora 19:00, in Piata Unirii. De la ora 19:00 ies in strada pentru o manifestatie antiGuvern si cei din Baia Mare. Acestia se vor intalni in Piata Revolutiei. Se anunta proteste fata de Guvern si la Craiova. Oamenii se vor strange in Piata Mihai Viteazu incepand cu ora 18:00.

 Numarul protestatarilor din Piata Victoriei incepe sa creasca pe masura ce programul de lucru se incheie.

Pe retelele de socializare se organizeaza un flashmob pentru vineri dimineata la metroul din Bucuresti. “Va propun sa ne intalnim la metrou de dimineata, vineri 10 februarie, undeva intre orelele 08:00-:08:30 in drumul catre munca si sa ne invioram cu o cantare din inima a Imnului National. Vrem sa trezim in oameni dorinta pentru o Romanie mai buna inca de dimineata”, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului “Ne desteptam cu Imnul Romaniei”.

Sursa foto: hotnews.ro