STRADA REZISTA! ZIUA numarul 20: PLOAIA nu-i descurajeaza pe manifestantii care cer demisia GUVERNULUI

Aproximativ 3.000 de persoane s-au adunat si duminica seara in Piata Victoriei din Capitala, pe o ploaie densa, in cea de-a 20-a zi consecutiva de proteste antiguvernamentale.

A fost inchisa circulatia si dinspre bd. Lascar Catargiu spre bd. Mihalache. Lumea scandeaza, de sub umbrele, “Demisia, demisia!”, in timp ce fondul sonor este asigurat de goarne si fluiere. Unele dintre masinile care trec prin Piata Victoriei claxoneaza in semn de sustinere.

Aproximativ 3.000 de oameni protesteaza, duminica seara, la Cluj-Napoca, la ora transmiterii acestei stiri oamenii marsaluind prin oras. Sute de persoane au iesit in strada si in alte orase, la Sibiu, unde deja manifestatia s-a incheiat, din cauza vremii nefavorabile, au protestat in jur de 500 de persoane, informeaza News.ro.

Clujenii s-au strans in Piata Unirii, venind cu steaguri tricolore si cu pancarte cu mesaje precum ”Dragnea – Iordache – Grindeanu –PSD – ALDE – grup infractional organizat” ”Demisia”, ”Suntem cu ochii pe voi”, ”Nicio tara civilizata nu are ministri atat de prosti ca ai nostri” sau ”27 de ani de coruptie. Cat mai rezistam?”. De asemenea, oamenii scandeaza lozinci precum ”Ziua muncim, noaptea va pazim!”, ”Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu!”, ”Hotii!” si ”Rezistam!”.

La protest a venit si Emanuel Ungureanu, deputat de Cluj din partea USR. ”Ceea ce face PSD in sanatate este razboi fulger. Au anulat o parte din reformele incepute de Vlad Voiculescu si pregatesc un nou tavalug. Mor oamenii cu zile in spitale, spitalele sunt focare de infectie, nu mai exista un medicament pentru epilepsie, iar Ministerul Sanatatii nu a avut nicio reactie, bugetul de investitii al Ministerului Sanatatii a scazut cu 44%”, a spus el.

Cei aproximativ 3.000 de protestatari au pornit in mars prin centrul orasului si se vor intoarce in Piata Unirii. Cateva sute de persoane protesteaza si in Piata Victoriei din Timisoara. Ei poarta pe brate banderole albe pe care scrie ”#rezist” si au steaguri tricolore. Aproximativ 200 de oameni protesteaza, duminica seara, la Iasi, in Piata Unirii, manifestantii cerand demisia guvernului Grindeanu. Oamenii au venit cu drapele ale Romaniei, Uniunii Europene si Statelor Unite ale Americii si au fluiere si vuvuzele.

Manifestantii scandeaza ”Hotii, Hotii!”, ”In democratie hotii stau la puscarie!” si ”Jos guvernul hotoman, fabricat in Teleorman!”. Pe pancarte se poate citi printre altele ”Opriti ciuma rosie”, ”Rezist. Va vedem”, ”Afara, afara, nu vrem monopol pe tara” si „Demisia guvernului inaltei tradari”.

Peste 100 de persoane protesteaza si la Brasov

Oamenii au iesit in strada dupa ora 19.00. Ca in fiecare seara, ei striga ”Hotii, Hotii!“ si ”Demisia!“, iar printre mesajele care se pot citi pe pancarte se numara ”Noi stam in frig, voi la racoare“ si ”Rezistam pana plecati“. Oamenii au anuntat ca vor merge si in Piata Sfatului pentru a protesta si in fata sediului PSD, dupa care vor canta Imnul National. In alte orase protestele s-au incheiat devreme, din cauza vremii nefavorabile. Si in fata sediului Prefecturii Galati s-au adunat aproximativ 100 de persoane.

Manifestantii au scandat ”Hotii!”, ”PSD, partidul mafie!”, ”Jos Guvernul!”, ”Nu vrem sa fim o natie de hoti!”, ”Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu!” si au avut pancarte cu mesaje precum ”Vrem o Romanie occidentala, nu o Gubernie ruseasca”, ”O sa iesim in strada pana cand n-o sa mai fim condusi de hoti”, ”Vreau sa traiesc in Romania, nu mai tolerez hotia”.

Protestatarii au adus si un steag de aproximativ 20 de metri patrati al Uniunii Europene pe care scria ”Europe, let’s stay awake together” si au dansat Hora Unirii in jurul acestuia. Totodata, galatenii au adus un sistem de sonorizare si au ascultat cantece de la Revolutie, precum si piesa compusa de Voltaj in urma adoptarii Ordonantei de Urgenta numarul 13 si a protestelor care au urmat.

Aproximativ cinci sute de persoane au protestat si la Sibiu.

Oamenii au scandat ”Guvern de hoti si mafioti!”, ”Rezistam, nu plecam!”, ”Alta intrebare! Mars la inchisoare!”, ”Hotii!”, ”ALDE si PSD aceeasi mizerie!”, dar si ”Pacat, pacat de sangele varsat!”. S-a intonat Imnul National si s-au scandat lozinci anti-guvernamentale. In Piata Mare, oamenii au aprins lumanari si au scris mesajul ”Rezist” din acestea. Primaria a aprobat protestul in intervalul orar 18.00 – 23.00.

Protestatarii s-au adunat in piata incepand cu ora 18.00, in ciuda frigului si a umezelii. Treptat, numarul protestatarilor a crescut, iar in jurul orei 19.30 au pornit in mars pe bulevardul central din oras. La momentul pornirii in mars erau putin peste doua sute, dar, de-a lungul traseului, alti protestatari li s-au alaturat. Initial, organizatorii anuntasera ca se va marsalui pe un traseu de circa zece kilometri, insa, dat fiind numarul mic de protestatari, traseul a avut doar un kilometru.

Dori Apostol, cel care a organizat protestul si a obtinut autorizatia de la Primaria, a precizat ca marsul pe traseul de cinci kilometri sau zece kilometri va fi urmat in serile in care numarul de protestatari va depasi 3.000 de persoane. In municipiul Sibiu protestul s-a terminat in jurul orei 20.30, din cauza frigului si a lapovitei oamenii scurtand manifestarea. La final, s-a scandat ”Ne vedem duminica”, avand in vedere ca noua strategie a manifestantilor din Sibiu este de a protesta duminica, atat dimineata alaturi de copii, cat si la pranz cu o carte in mana, precum si seara.

Si manifestatia din Alba Iulia, la care au participat aproximativ 30 de persoane, s-a incheiat devreme. Oamenii s-au strans in fata Prefecturii Alba, cei mai multi renuntand la pancarte si steaguri pe care le-au inlocuit cu umbrele pentru a se apara de ploaia marunta. Un tanar a avut insa o pancarta cu mesajul ”Am vrut sa scriu «Noaptea ca hotii» dar as fi jignit hotii”.

Chiar daca la Alba Iulia a plouat marunt si a fost frig, oamenii au ramas tacuti in strada timp de aproximativ o ora si au anuntat ca vor continua sa protesteze si in zilele urmatoare pentru o clasa politica fara coruptie, dar si pentru ca se tem ca OUG 13 ar putea sa aiba efecte. Un protest similar a avut loc, duminica seara, si la Sebes, unde peste 45 de persoane s-au adunat in centrul orasului, in fata Casei de Cultura ”Lucian Blaga”, si au cerut demisia Guvernului si curatarea clasei politice romanesti.

Protestul de la Sebes a durat peste o ora, perioada in care oamenii au ramas in strada chiar daca ploua si temperaturile erau foarte scazute. Ambele actiuni de protest din judetul Alba au fost anuntate pe retelele de socializare si nu au fost autorizate. De asemenea, in jur de 50 de oameni au iesit in strada si la Constanta.

Sursa foto: ADEVARUL