STRELET: Vrem ca Romania sa devina PRINCIPALUL INVESTITOR in R. MOLDOVA

Autoritatile de la Chisinau vor adopta facilitati pentru anumite firme romanesti care INVESTESC IN MOLDOVA, astfel incat ROMANIA SA DEVINA PRINCIPALUL INVESTITOR IN TARA VECINA, a anuntat marti premierul Republicii Moldova VALERIU STRELET, relateaza Agerpres.

“Pornind de la concluzia ca Romania a devenit PRINCIPALUL PARTENER COMERCIAL AL R. MOLDOVA, conform datelor anului 2014 — schimburile comerciale au depasit cifra de 1,2 miliarde de dolari — ne dorim ca Romania sa devina si PRINCIPALUL INVESTITOR sau cel putin sa fie in top trei investitori din Republica Moldova,am initiat demersuri ca pentru intreprinderile romanesti care au acreditare europeana in domeniul proiectarii si constructiilor sa nu mai existe bariere de acreditare repetata in Republica Moldova, in perioadele de viitor, cand vom implementa proiecte comune care urmeaza sa ne apropie in aspiratiile noastre”, a afirmat Strelet la inceputul sedintei comune de guvern Romania-Republica Moldova.

CITESTE SI: PONTA: ROMANIA NU ESTE O MARE PUTERE, DAR POATE SPRIJINI FINANCIAR R. MOLDOVA

Acesta a mai afirmat ca Romania este un sustinator “CONSECVENT SI DEZINTERESAT al Republicii Moldova” in directia integrarii europene.

“N-o sa ezit in a spune ca o apropiere de Romania este o apropiere de Europa. E crezul guvernului pe care il conduc”, a conchis premierul moldovean.

Sursa foto: trm