STRIGATOR LA CER: 12.000 de ROMANI stau la COADA in PLOAIE la LONDRA pentru a VOTA

Peste 12.000 de romani stau la coada, duminica dupa-amiaza, la cele trei secții de votare din Londra, cozile intinzandu-se pe cațiva kilometri, in timp ce oamenii continua sa vina la vot.

Mulți dintre ei asteapta de mai multe ore si sunt hotarați sa nu plece, desi desi nu sunt convinsi ca vor ajunge sa voteze, iar afara a inceput sa ploua, relateaza Mediafax.

CITESTE SI: VIDEO. COADA URIASA la CONSULATUL ROMANIEI din LONDRA: Tot ce traim aici este o POANTA! 

Tommy Tomescu, lider al Partidului Europenilor, a declarat ca, potrivit unor estimari oficiale, la cele trei sectii de votare din Londra s-ar afla peste 12.000 de romani. Conform estimarilor sale, oamenii asteapta mai multe ore pentru a vota, la ICR votand cam patru sute de oameni pe ora, iar britanicii care trec prin zona se opresc sa intrebe ce se intampla.

La randul sau, o alta romanca, Silvia Dan a precizat ca sta la coada la sectia de la Consulat de la 7.30 si nu reusise sa voteze pana la 13.00, ora locala. La sectia de la Consulat coada se intinde pe o distanța de aproximativ doi kilometri, fiind peste 2.000 de persoane.

CITESTE SI: VIDEO. Voluntar de la SECTIE de VOT din LONDRA: Organizarea este DEPLORABILA 

„Totul merge foarte incet, in ritm de melc, nu exista acea fluiditate. Eu mai am in fata mea in jur de 200 de persoane si cred ca mai am de asteptat cel putin doua ore”, a spus romanca pentru Mediafax. O coada imensa, unde oamenii asteapta mai bine de doua ore, s-a format si la sectia de la Portsmouth, la circa 120 de kilometri de Londra.

Sursa foto: facebook