Stroe: In cazul deputatului Theodor Nicolescu, ca in orice alt caz, PNL va da curs cererilor justitiei

Stroe: In cazul deputatului Theodor Nicolescu, ca in orice alt caz, PNL va da curs cererilor justitiei

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat miercuri ca liberalii vor vota in favoarea cererilor justitiei in cazul deputatului Theodor Nicolescu si si-a exprimat speranta ca acesta sa-si poata dovedi nevinovatia in justitie, transmite Agerpres. 

“Si in cazul domnului deputat Theodor Nicolescu, ca in orice alt caz, PNL va da curs cererilor justitiei prin votul parlamentarilor sai. Indiferent de nume, apartenenta politica sau functie, raspunsul nostru in astfel de situatii a fost si va ramane prompt si pozitiv. Speram sa-si poata dovedi nevinovatia in justitie”, a declarat, pentru Agerpres, Ionut Stroe.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) informeaza ca procurorii au dispus extinderea urmaririi penale fata de deputatul Theodor-Catalin Nicolescu pentru luare de mita in calitate de fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRM) si membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor.

Citeste si: THEODOR NICOLESCU, urmarit PENAL pentru luare de MITA

El era deja urmarit penal pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, retinute anterior in sarcina acestuia.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri presei, in 2007, Nicolescu a pretins de la trei persoane un procentaj de 5% din totalul actiunilor pe care acestia urmau sa le primeasca in urma conversiei titlurilor de despagubire din dosarele aflate la ANRP.

“In schimbul banilor, Nicolescu, prin prisma functiei si calitatii pe care o detinea, urma sa asigure solutionarea favorabila si cu celeritate a dosarelor de despagubire. Ca urmare a solutionarii dosarului de despagubire nr. 13563/FFCC/2008, referitor la drepturile de proprietate privind o suprafata de 20,5 ha, teren situat in Bucuresti, in zona sectorului 3, Nicolescu a primit, in perioada 2008-2013, de la cele trei persoane aproximativ 6.200.000 lei, reprezentand bani si contravaloarea actiunilor. Banii au fost remisi in general, in transe de pana la 250.000 de lei, in lei si euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, in baza unui contract de comision incheiat fictiv pentru a masca comisionul”, sustin procurorii.

Theodor-Catalin Nicolescu a fost miercuri la DNA pentru a i se comunica noile acuzatii.