STROE (PNL): ROMANIA NU SE CONFRUNTA CU O CRIZA A REFUGIATILOR

ROMANIA NU SE CONFRUNTA CU O CRIZA A REFUGIATILOR, iar acesta este cel mai important mesaj care trebuie comunicat oamenilor, a declarat luni purtatorul de cuvant al PNL, IONUT STROE, relateaza Agerpres.

“Romania nu se confrunta cu o criza a refugiatilor si PNL crede ca acesta este cel mai important mesaj care trebuie COMUNICAT ROMANILOR. Orice altceva se discuta, se negociaza si se solutioneaza la nivelul UE. Problema migratiei nu trebuie privita in context national, trebuie privita in CONTEXT EUROPEAN SI CHIAR INTERNATIONAL. Orice fel de abordare individualista si nationalista cu siguranta nu ofera solutii, iar autoizolarea propusa de foarte multi in sens politicianist cu siguranta este cea mai nociva atitudine”, a declarat Stroe, in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea pe tema migratiei.

CITESTE SI: PONTA ANUNTA CA ROMANIA VA IMPLEMENTA DECIZIA CONSILIULUI JAI. CE SPUNE DESPRE TURCIA SI IORDANIA

El a sustinut ca AMBASADA ROMANIEI DIN DAMASC trebuie folosita in acest context. “Ambasada Romaniei din Damasc poate fi o foarte buna interfata. Suntem una dintre putinele tari care mai are inca ambasada in Siria si trebuie sa o folosim”, a punctat Stroe.

In opinia sa, este trist ca Romania sa fie amintita in legatura cu amplificarea traficului de persoane. “Nu trebuie sa fim o tara care sa contribuie la acest fenomen si trebuie sa il preintampinam”, considera Stroe.

Sursa foto: ionutstroero