STROE (PNL): SITUATIA PREMIERULUI, un argument in plus CONTESTATARILOR ADERARII ROMANIEI la SCHENGEN

Purtatorul de cuvant al PNL, IONUT STROE, considera ca situatia dificila in care se gaseste premierul VICTOR PONTA reprezinta “UN ARGUMENT IN PLUS” pentru statele care contesta PREZENTA ROMANIEI IN SPATIUL SCHENGEN, in timp ce deputatul liberal EUGEN NICOLAESCU sustine ca Bucurestiul ar fi avut astazi “castig de cauza” pe tema Schengen, daca nu avea un premier “IN ACEST HAL”.

“Principalul motiv al dificultatilor dialogului autoritatilor romane cu Consiliul JAI este legat de situatia premierului Ponta. In mod clar, acest dialog este influentat de calitatea de inculpat a premierului si niciodata aceasta institutie nu cred ca si-ar putea permite sa ia decizii in legatura cu anumite tari a caror conducere este implicata in fapte de natura penala. De altfel, indiferent de pozitia autoritatilor romane, puteam anticipa ca Consiliul JAI de astazi nu va lua in discutie situatia Romaniei tocmai din cauza situatiei enuntate si mai ales a dificultatilor si a starii de nefunctionalitate a Spatiului Schengen in zilele si in perioada de maxima dificultate prin care intreaga Europa trece”, a declarat marti Stroe, la finalul sedintei comisiei de unificare a PNL.

CITESTE SI: PONTA: ROMANIA NU ESTE PRIMITA IN SCHENGEN DIN RATIUNI CE TIN DE POLITICA INTERNA A UNOR STATE

La randul sau, liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a amintit ca Olanda a imputat de mai multe ori Romaniei ca “nu reuseste sa starpeasca actele de coruptie si mentine in functii de conducere oameni care nu sunt integri”.

“Cu alte cuvinte, daca de mai multe luni incoace Romania isi rezolva aceasta problema si nu mai avea un premier in acest hal, probabil ca Olanda isi nuanta pozitia si azi am fi avut, cred eu, un castig de cauza”, a adaugat Nicolaescu.

Sursa foto: Realitatea