STRUCTURA IERARHICA a gruparii STAT ISLAMIC

Gruparea terorista Stat Islamic in Irak si Siria are structuri militare si politice, inclusiv servicii pentru furnizarea de alimente si gaz natural, afirma experti ai Institutului pentru Analize si Cercetari in domeniul Terorismului (Terrorism Research and Analysis Consortium – TRAC).

Potrivit analistilor, gruparea terorista sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Levant / Stat Islamic in Irak si Siria – SI/SIIL/SIIS) a inceput sa instituie structuri guvernamentale si militare pe teritoriile ocupate din Siria si Irak, o regiune de marimea statului american Pennsylvania, relateaza CNN.

Gruparea terorista are o structura executiva – Al Imara -, condusa de Abu Bakr al-Baghdadi, care are doi adjuncti, Abu Ali al-Anbari si Abu Muslim al-Turkmani, fosti functionari in regimul condus de Saddam Hussein.

CITESTE SI: Miscarea STAT ISLAMIC, popularitate in crestere in BULGARIA 

Grupul terorist are structuri administrative separate pentru Siria si Irak. “Ei considera acest califat ca fiind un singur stat, dar exista doua structuri ierarhice separate”, explica analistul Jasmine Opperman. “Este vorba de o separare ierarhica care are doar ratiuni administrative”, precizeaza analistul.

Organizatia terorista are si un Consiliu Shura – o structura pentru verificarea concordantei deciziilor cu versiunea proprie a Legii islamice (Sharia). Consiliul Shura este subordonat structurii executive si a judecat cazurile ostaticilor occidentali care au fost executati.

CITESTE SI: O interventie militara TERESTRA impotriva gruparii STAT ISLAMIC nu trebuie EXCLUSA 

Grupul terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Levant, Stat Islamic in Irak si Siria – SI/SIIL/SIIS) ocupa vaste regiuni din nord-vestul Irakului si din sud-estul Siriei, unde a proclamat un “califat islamic”.

Sursa foto: the guardian