Structurile MAI, pregatite pentru INTERVENTII in cazul aparitiei unor SITUATII DE URGENTA cauzate de VREME

Ministrul GABRIEL OPREA a dispus duminica structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) – pompieri, politie si jandarmerie – sa fie pregatite in orele urmatoare pentru a INTERVENI in cazul aparitiei unor SITUATII DE URGENTA cauzate de VREME.

“Pentru prevenirea accidentelor grave sau a blocajelor rutiere care pot aparea in conditiile viscolului pe segmentele de drum din zona montana, Politia Rutiera va fi prezenta in trafic, pentru a acorda sprijin conducatorilor auto. Recomandam turistilor aflati in zona montana sa se informeze despre situatia meteorologica pentru a nu fi surprinsi de ninsorile si viscolul care se vor manifesta pe crestele montane din zonele Carpatilor Meridionali si de Curbura. Jandarmeria Montana este pregatita, alaturi de serviciile de Salvamont, sa intervina in situatiile in care turistii aflati pe traseele montane ar putea fi in pericol”, se arata intr-un comunicat de presa al MAI.

Citeste si: COD GALBEN de NINSOARE si VANT emis pentru 22 de JUDETE

Potrivit sursei citate, in zonele de sud si sud-est precipitatiile anuntate de meteorologi pot produce polei pe arterele rutiere, conditii in care recomanda celor care se vor deplasa in zonele aflate sub atentionare meteo sa circule prudent, cu viteza redusa si sa pastreze in mers o distanta corespunzatoare fata de autoturismele dinainte.

“Vicepremierul Gabriel Oprea a dispus inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta sa fie pregatite sa activeze grupele operative in orice moment, pentru a gestiona cu celeritate orice situatie. In mod special, ca urmare a emiterii de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a avertizarii de cod portocaliu pe raurile Barzava, Caras si Nera, din judetul Caras-Severin, in intervalul 11.01.2015 ora 8,30 — 11.01. 2015 ora 16,00, unde exista posibilitatea producerii unor inundatii locale din cauza precipitatiilor, sunt mobilizati deja peste 1.100 de pompieri din cadrul I.S.U. Caras Severin si I.S.U. Timis, alaturi de care, in caz de nevoie, se pot alatura si forte din cadrul politiei si jandarmeriei”, se spune in comunicat.

Citeste si: COD PORTOCALIU de INUNDATII pentru mai multe rauri din judetul Caras-Severin

Aceste dispozitii au fost date in conditiile atentionarii de cod galben emisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie incepand de duminica de la ora 16.00, pana luni, la ora 12.00, privind fenomenele meteorologice care in zona montana se vor manifesta sub forma de ninsori si vant puternic care va genera viscol.

Sursa foto: actualitateacalarasi.ro