STS ar putea inregistra convorbirile dintre presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) vrea sa acorde Serviciului de Telecomunicatii Speciale atributia de a inregistrara convorbirile dintre presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare efectuate in vederea solutionarii cazurilor de vot multiplu.

Astfel, Autoritatea a lansat in dezbatere publica un proiect care modifica Hotararea nr. 9/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind functionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal, selectia si desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale sectiilor de votare (SIMPV), act normativ care a intrat in vigoare la data de 2 noiembrie 2015.

CITESTE SI: AEP propune ca ALEGERILE LOCALE sa se desfasoare in 5 iunie 2016. Cand va incepe CAMPANIA ELECTORALA

Potrivit unui comunicat al Autoritatii, “necesitatea modificarii anexei la Hotararea AEP nr. 9/2015 a aparut in urma discutiilor cu reprezentantii Serviciului de Telecomunicatii Speciale  (STS), purtate cu ocazia intalnirilor din cadrul Grupului de lucru pentru coordonarea implementarii si a gestionarii SIMPV”.

Proiectul de act normativ vizeaza:

Proiectul de hotarare a fost publicat in data de 21 ianuarie 2016 pe site-ul www.roaep.ro, la sectiunea “Legislatie – Dezbatere publica” si poate fi consultat aici

Observatiile si propunerile referitoare la proiectul de act normativ pot fi transmise la adresa de e-mail office [at] roaep.ro, in termen de 15 zile calendaristice de la data afisarii acestuia.

Sursa foto: diez