Studenti din SASE TARI participa in Bucuresti la faza regionala a competitiei de programare “BATALIA CREIERELOR”

Peste 150 de studenti din sase tari participa in perioada 17-18 octombrie la faza regionala a concursului studentesc de programare ACM International Collegiate Programming Contest (ICPC) – Europa de Sud-Est, care are loc la Universitatea Politehnica din Bucuresti, au anuntat organizatorii.   

Astfel, in Bucuresti sunt prezente 42 echipe de la 23 universitati din Albania, Bulgaria, Macedonia, Romania, Serbia si Turcia. Din Romania participa la concurs echipe de la centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si Craiova. Competitia are loc simultan si la Universitatea Tehnica Nationala Vinnytsia din Ucraina.

Cunoscuta si sub numele de “BATALIA CREIERELOR”, competitia, ajunsa la cea de a 39-a editie, ofera posibilitatea studentilor de a rezolva probleme complexe din lumea reala folosind tehnologia open source si metode de programare avansate, cu restrictia unui timp limita de cinci ore. ICPC reprezinta un efort comun al comunitatii, al industriei si al mediului academic, cu scopul de a provoca viitoarea generatie de inovatori sa rezolve probleme tehnologice in beneficiul societatii, stiintei si economiei.

Citeste si: PATRU MEDALII pentru elevii romani, la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru seniori

“BATALIA CREIERELOR” este cel mai vechi, de amploare si prestigios concurs de programare din lume, reunind zeci de mii de studenti dintre cei mai talentati in domeniul tehnologiei informatiei, de la universitati si colegii din intreaga lume.

Din 1997, anul in care IBM a devenit sponsorul acestui prestigios concurs, gradul de participare a crescut cu peste 1.100 la suta, avand acum peste 32.000 de participanti din peste 2.286 de universitati din 94 de tari de pe 6 continente – toti concurand pentru a ajunge in Finala Mondiala.

“Prin intermediul ICPC, IBM prezinta studentilor noile perspective ale inovatiei. Intr-o economie globala tot mai competitiva, acesti studenti – liderii IT in prezent si in afaceri maine – vor putea dezvolta solutii inovative intr-o varietate de domenii, precum: business analytics, cloud computing, mobile computing, social business si sisteme expert integrate. In noua era a sistemelor cognitive de calcul, lumea necesita experti pentru a putea raspunde provocarilor privind infrastructura si ecologia, precum problemele ce tin de domeniile: medical, comert, urbanizare, energie si mediu”, a declarat Theodor Borangiu, University Relations Coordinator, IBM Romania.

IBM colaboreaza cu peste 300 de universitati din intreaga lume in domeniul Stiintei, Managementului si Proiectarii Serviciilor; aceste institutii de invatamant au integrat servicii cu suport IT in programele lor de licenta si master. Concursul stimuleaza creativitatea, lucrul in echipa si inovarea in realizarea de programe software noi, permitand studentilor sa-si testeze abilitatea de a performa sub presiunea timpului.

“ACM-ICPC reprezinta forta mobilizatoare in mediul academic, care genereaza entuziasmul si tenacitatea de a rezolva si de a gasi solutii inovatoare pentru cele mai importante probleme ale lumii. Parteneriatul dintre ACM, IBM si universitatile din intreaga lume a devenit o forta in promovarea educatiei si a inovatiei in stiinta calculatoarelor si in inginerie. IBM promoveaza excelenta in domeniul tehnologiei informatiei fiind prezent in universitatile din tara atat prin programul global Initiativa Academica, cat si prin crearea de laboratoare cu infrastructura moderna de calcul, unde studentii si doctoranzii au acces la cea mai performanta tehnologie in domeniu” – a declarat prof. dr. Nicolae Tapus, vicepresedinte al Senatului Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Citeste si: PATRU MEDALII pentru elevii romani, la Olimpiada Internationala de Informatica

Ultima finala mondiala ACM-ICPC, editia a 38-a, a avut loc la Ekaterinburg, Rusia, in perioada 21 iunie – 25 iunie, unde echipa de la Universitatea de Tehnologia Informatiei, Mecanica si Optica din Sankt Petersburg s-a clasat pe primul loc.

Sursa foto: computerworld.ro