Studentii ieseni isi dau mana pentru amenajarea unui „Parc al Prieteniei”

Studentii tuturor universitatilor publice din Iasi vor amenaja, impreuna, un „Parc al Prieteniei” in campusul „Codrescu” al Universitatii „Alexandru IoanCuza” (UAIC), au anuntat reprezentantii institutiei de invatamant superior.

Astfel, sambata, incepand cu ora 10.00, studentii reprezentanti din Senatul UAIC ii invita pecolegii lor de la celelalte universitati sa ia parte la plantarea unor arbori si arbusti ornamentali, pentru a marca debutul unor proiecte comune pentru mediul academic iesean.

Citeste si: Arborii ocrotiti din parcurile Carol si Cismigiu, pusi in valoare cu fonduri norvegiene

De altfel, studentii senatori de la Universitatea „Alexandru IoanCuza”, Universitatea de Arte „George Enescu”, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa”, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” si Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” se vor intalni in prealabil vineri, de la ora 15.00, in Sala Senatului. Cu acest prilej, se vor discuta posibilitatile de colaborare pe activitati educationale si extra-curriculare, precum si problemele invatamantului superior, cum ar fi subfinantarea,reprezentarea studenteasca si colaborarea cu asociatiile studentesti.

„ParculPrieteniei” este un proiect ce presupune transformarea spatiului verde din campusul Codrescu intr-un simbol al solidaritatii intre studentii ieseni.

Sursa foto: inimabacaului.ro