STUDENTII vor ca UNIVERSITATILE sa fie EVALUATE in functie de FACILITATILE oferite BICICLISTILOR

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania va sarbatori Ziua Mondiala a Mediului Inconjurator organizand pe data de 5 iunie evenimentul Bicicliada 2015, care va reuni STUDENTI din trei centre universitare: Bucuresti, Iasi si Targu Jiu, potrivit unui comunicat de presa.

In cadrul evenimentului, STUDENTII vor face un mars pe biciclete pentru a se implementa cea mai simpla metoda de protectie a mediului si pentru a promova un stil de viata sanatos.

“Prin aceasta actiune, cerem universitatilor sa amplaseze rasteluri de biciclete la fiecare facultate din campusul universitar, precum si in fata caminelor studentesti, astfel incat studentii sa fie incurajati sa parcurga drumul de la camin catre facultate cu bicicleta”, se spune in comunicat.

Citeste si: IOHANNIS pledeaza pentru MERSUL pe BICICLETA: Sunt ALATURI de BICICLISTI

De asemenea, studentii vor initia o scrisoare catre Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) pentru modificarea “Metodologiei de evaluare externa, standardele, standardele de referinta si lista indicatorilor de performanta” si introducerea in criteriile de evaluare a serviciilor oferite de universitati a unor spatii special amenajate pentru parcarea bicicletelor la fiecare facultate din campusul universitar, precum si in fata caminelor studentesti, mai arata sursa citata.

Citeste si: MARSUL BICICLISTILOR: KLAUS IOHANNIS a fost INVITAT la protest. Bucurestenii, indemnati sa RENUNTE la MASINI

In Bucuresti, incepand cu ora 16.00, biciclistii vor urma un traseu in campusul Universitatii Politehnice, incercand sa atraga cat mai multi STUDENTI care sa le sustina cauza.

In Targu Jiu, BICICLIADA 2015 va incepe la ora 18.00, in Piata Prefecturii. In Iasi evenimentul va avea loc pe 4 iunie, studentii urmand sa se intalneasca la ora 16.00 in parcarea Facultatii de Inginerie Chimica si Protectia Mediului.

Sursa foto: velobello.wordpress.com