Studiu: Accesele de furie pot fi controlate cu ajutorul aspirinei

Aspirina poate reprezenta un remediu pentru calmarea starilor de furie, care pot fi provocate de unele inflamatii din organism, se arata intr-un studiu realizat de cercetatorii americani, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetari recente sugereaza ca accesele de furie si chiar “mofturile” copiilor sunt, de fapt, probleme medicale care pot fi tratate cu ajutorul medicamentelor, in unele cazuri, chiar cu banala aspirina, transmite Mediafax.

In cazul persoanelor furioase, un raspuns inflamator resimtit in organism reprezinta cauza activarii starilor agresive, asadar exista o cauza psihologica pentru care acestea isi pierd calmul. Inflamatia este un raspuns normal la rani si infectii, influentand productia de citokine, substante care alerteaza sistemul imunitar.  Dar, in cazul unor oameni, raspunsul inflamator nu dispare in momentul in care pericolul trece. Mai mult decat atat, devine cronic, iar citokina continua sa circule prin sange.

Un studiu realizat in SUA sugereaza ca inflamatia ii face pe oameni sa fie mai predispusi la accese de furie.

Ultimele studii, publicate in urma cu doua saptamani, au aratat ca oamenii cu acesta afectiune au inregistrat un nivel mai ridicat de citokina, in comparatie cu cei care nu sunt predispusi la accese de furie  Studiul sugereaza o legatura directa intre inflamatie si agresivitatea umana, spun cercetatorii in studiul publicat in JAMA Psychiatry. Cu alte cuvinte, inflamatia ar putea face oamenii sa fie nervosi.  In cazul in care se declanseaza accesele de furie, cercetatorii sugereaza ca, decat sa incerce sa se calmeze, persoanele care sufera de aceasta stare ar trebui, mai degraba, sa ia o aspirina, pentru a potoli izbucnirile.

Sursa foto: dardania.de