STUDIU: Ce ar face romanii daca ar avea la dispozitie un BUGET NELIMITAT

Daca un roman obisnuit ar avea la dispozitie un BUGET NELIMITAT si daca ar lua decizii de cumparare exclusiv in baza criteriului calitatii, acesta ar folosi notebook-uri Apple, s-ar duce la concertele U2 si Holograf si ar dori sa mearga la meciuri de fotbal cu FC Barcelona, arata un STUDIU publicat vineri, potrivit economica.net.

Cercetarea QUDAL (QUality meDAL), derulata in Romania, prin intermediul unui sondaj online pe un grup de 1.200 de romani, utilizatori de internet, cu varsta peste 15 ani, a cuprins peste 100 de categorii comerciale si necomerciale, ca de exemplu: laptele de cea mai buna calitate, masina de cea mai buna calitate, cantaretul roman cel mai bun etc.

Modul in care gandesc romanii cand au in minte notiunea de “cea mai inalta calitate” este, poate, cel mai bine ilustrat de categoria “cele mai bune cluburi sportive din lume”, iar la intrebarea privind “cel mai bun club sportiv (indiferent de tipul sportului)” majoritatea celor intervievati au raspuns “FC Barcelona”. In ceea ce priveste cel mai bun producator de notebook-uri din lume, acestia au numit Apple.

Citeste si: Cosul de cumparaturi al romanilor: Paine, legume si fructe

La intrebarea privind cel mai bun grup de muzica din lume, majoritatea romanilor au mentionat grupul “U2”, iar la “cel mai bun solist” pe primul loc au pus-o pe Lady Gaga. Fotbalistul Messi a ocupat prima pozitie la “cel mai bun sportiv”, in opinia cetatenilor romani.

Romanii au plasat-o pe Simona Halep pe primul loc la “cel mai bun sportiv roman”, iar locul intai pentru “cel mai bun club sportiv din Romania” (indiferent de sport) a fost ocupat de clubul de fotbal Steaua Bucuresti.

In categoria “celui mai bun grup de muzica romanesc”, majoritatea romanilor participanti la cercetarea QUDAL in Romania a mentionat formatia Holograf, in timp ce Andra este castigatoarea absoluta desemnata de romani la categoria “cel mai bun cantaret din Romania”.

In categoriile comerciale ale cercetarii, romanii mentioneaza ca furnizori al celui mai inalt nivel de calitate Samsung (categoria: telefoane mobile), Nivea (crema de fata), Adidas (imbracaminte sport), Orange (servicii de telefonie mobila), Kandia (ciocolata neagra), Catena (lant de farmacii) si Visa (card de credit).

Citeste si: ROMANII stiu ca bancnotele sunt murdare, dar numai o parte se spala pe maini dupa utilizarea lor

QUDAL – QUality meDAL este un proiect al casei elvetiene ICERTIAS – International Certification Association GmbH, cu sediul la Zurich.

Scopul proiectului QUDAL este de a atrage atentia publicului asupra importantei calitatii in alegerile lor zilnice si asupra dreptului cetatenilor la cel mai inalt nivel al calitatii, precum si la a face mai simplu si mai usor pentru consumatori sa gaseasca pe piata cele mai bune produse si servicii din punct de vedere al calitatii.

Sursa foto: realitatea.net