Studiu: Crypto monedele ar putea deveni mijlocul principal de plată în deceniul următor

Un nou studiu a constatat că monedele crypto precum Bitcoin (BTC) au potențialul de a deveni un mijloc principal de plată și îndeplinesc deja unul dintre cele trei criterii principale de bani, potrivit unui comunicat de presă.

Studiul menționat în comunicatul de presă a fost un efort comun al Colegiului Imperial și al platformei comerciale eToro din Marea Britanie. Raportul numit “Crypto monedele: Overcoming Barriers to Trust and Adoption”, scris de profesorul William Knottenbelt de la Colegiul Imperial din Londra și Dr. Zeynep Gurguc de la Imperial College Business School, afirmă că monedele crypto sunt “pasul natural următor” pentru bani și pot deveni principalul instrument de plată “în cadrul deceniului viitor.”

Citește și: CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND ESTE DEZVĂLUITĂ O CHEIE PRIVATĂ A BITCOIN

Potrivit raportului, crypto monedele îndeplinesc deja unul din cele trei principii fundamentale ale banilor obișnuiți, acționând ca un magazin de valoare, în timp ce încă nu îndeplinesc alte două cerințe; acționând ca mijloc de schimb și servind ca unitate de cont.

Conform studiului, Bitcoin și alte crypto monede trebuie să rezolve șase provocări principale pentru a răspunde acestor ultime două cerințe; scalabilitatea, utilitatea, reglementarea, volatilitatea, stimulentele și intimitatea.

Raportul subliniază faptul că noile sisteme de plăți, precum și tipurile de active, “nu apar peste noapte”. Iqbal Gandham, director general al eToro, a remarcat că primul e-mail a fost trimis în 1971, în timp ce a durat cam trei decenii ” cu o interfață prietenoasă. “

Gandham, care este și președinte al grupului britanic CryptoUK, a remarcat că “puțin peste opt ani” au trecut de la prima tranzacție Bitcoin și “astăzi vedem deja că începe să satisfacă cerințele banilor obișnuiți. “El a adăugat că capacitatea crypto monedelor de a raționaliza plățile transfrontaliere ar putea fi factorul care” înclină crypto monedele în mainstream “.

Profesorul William Knottenbelt de la Colegiul Imperial a spus că monedele digitale au potențialul de a “ridica tot ceea ce credeam că știm despre natura sistemelor financiare și a activelor financiare”, grație caracterului său descentralizat.

Săptămâna trecută, șeful Băncii pentru Reglementări Internaționale (BIS), Agustin Carstens, a afirmat că monedele crypto “nu-și pot asuma funcțiile de bani” și au avertizat “tinerii” împotriva “încercării de a crea bani”.