Studiu: Femeile sunt atrase de alte femei, aproape niciodata nu sunt strict heterosexuale

Femeile sunt aproape toate bisexuale sau lesbiene si in mod cert nu sunt strict heterosexuale, potrivit unui nou studiu publicat in publicatia Journal of Personality and Social Psychology si citat iflscience.com.

Anterior, o serie de alte studii au aratat ca femeile sunt starnite din punct de vedere psihologic atat de barbati, cat si de catre alte femei, ceea ce duce mai departe, la schimbari fizice in corpul acestora, indicand atractie. Acelasi lucru nu este valabil pentru lesbiene, care, surprinzator, sunt semnificativ mai excitate de catre propriul sex, nu de catre cel opus.

CITESTE SI: Curiozitati despre organul intim masculin: de ce multi dintre barbati il au orientat spre stanga

In noul studiu, condus de catre dr. Gerulf Rieger din cadrul Departamentului de Psihologie al Universitatii din Essex, un numar de 345 de femei de orientari sexuale diferite au fost rugate sa urmareasca o serie de clipuri video cu un continut sexual pregnant. In acelasi timp, raspunsurile lor biologice erau masurate, inclusiv dilatarea pupilelor sau raspunsul genital (pulsul si fluxul sangvin spre zona respectiva).   Femeile erau de varste si etnii variate, acelasi lucru fiind valabil si pentru partea educationala.

Ele au fost rugate sa se plaseze pe o scala a spectrului sexual, pornind de la „heterosexual“, „in cea mai mare parte heterosexual“, „heterosexual spre bisexual“, „bisexual“, „bisexual spre lesbiana“, „in cea mai mare parte lesbiana“ sau „lesbiana“.   Rezultatele au aratat ca femeile care se identificat drept hetero, in medie, erau puternic excitate de filmuletele in care erau prezentate atat femei atragatoare, cat si barbati. In contrast, cele care se identificau drept lesbiene prezentau un raspuns mult mai puternic la femei decat la barbati.

Studiul este probabil va fi criticat pe ideea ca excitarea sexuala nu este acelasi lucru cu orientarea sexuala. Totusi, dr. Rieger este foarte transant. „Chiar daca majoritatea femeilor care se identifica drept heterosexuale, cercetarea noastra demonstreaza clar ca atunci cand vine vorba de ceea ce le excita, atunci sunt fie bisexuale sau lesbiene, dar niciodata heterosexuale“, a spus el.

Studiul noteaza ca, spre deosebire de barbati, atractia sexuala a unei femei depinde mai putin de sexul partenerului si mai mult de factori culturali si sociali. Acestia include istoria relatiilor amoroase, experienta educationala, credintele religioase si asimilarea culturala. Drept rezultat, atitudinea sexuala a unei femei poate varia mult mai mult decat a unui barbat.

CITESTE SI: 8 lucruri pe care barbatii le vor de la femei, dar nu indraznesc sa le ceara

Expunerea hormonala de la o varsta frageda este, de esemenea, citata drept o posibila explicatie pentru variabilitatea raspunsurilor la stimulii sexuali.   Autorii mai mentioneaza ca exista o deosebire considerabila intre excitarea psihologica sexuala cauzata de stimuli feminini si stimuli masculini. Totusi, cercetatorii mai arata si ca subiectii lor au fost femei din lumea occidentala, educata, industrializata, bogata si democratica, astfel ca descoperirea nu se poate aplica inca asupra tuturor culturilor de pe Pamant.

Sursa:Adevarul