STUDIU: Imunoterapia, noul tratament in batalia ANTICANCER

IMUNOTERAPIA, care a obtinut succese remarcabile in ultimii ani, in batalia impotriva melanomului, a fost prezentata, la Congresul mondial de oncologie de la Chicago, ca un tratament revolutionar ce ofera, de asemenea, o speranta de vindecare a altor forme de CANCER greu de tratat, potrivit AFP.

IMUNOTERAPIA reprezinta o noua abordare, bazata pe stimularea sistemului imunitar al pacientului, care astfel, incepe sa atace tumorile CANCEROASE.

Citeste si: PROGRAMUL NATIONAL GRATUIT DE DEPISTARE PRECOCE A CANCERULUI DE COL UTERIN CONTINUA SI IN ACEST AN

“Aspectul genial al acestei abordari consta in faptul ca este mai selectiva si ca produce remisii durabile, nu numai in randul unui numar restrans de pacienti, ci si in cazul unui grup mai mare, care sufera de metastaze de melanom, fapt care este cu adevarat revolutionar”, a declarat luni Steven O’Day, profesor asistent de medicina la Universitatea din California de Sud, citat de Mediafax.

Conform unui studiu publicat la sfarsitul anului 2013, 40% dintre bolnavii afectati de melanom invaziv tratati prin IMUNOTERAPIE nu au mai manifestat niciun simptom al bolii timp de sapte ani. Cele trei teste clinice promitatoare prezentate luni ar putea permite cresterea cazurilor de remisie a bolii.

Citeste si: CANCERUL COL UTERIN: SASE FEMEI MOR ZILNIC IN ROMANIA

Astfel, unul dintre testele clinice a relevat o remisie fara precedent in cazul a doua tinere cu CANCER metastazat al colului uterin, dupa o IMUNOTERAPIE care a tintit papilomavirusul (HPVI) din tumoare. Peste 70% dintre formele de cancer uterin sunt provocate de o infectie cu acest virus, in urma contactului sexual.

Prima pacienta nu a mai prezentat nicio urma a cancerului de peste doi ani, iar a doua, de un an.

Sursa foto: blogdalergia.blogspot.ro