STUDIU: O treime dintre copiii europeni sunt SUPRAPONDERALI sau OBEZI

O treime dintre copiii europeni sunt SUPRAPONDERALI sau OBEZI si risca sa contracteze boli care pot fi prevenite, inclusiv diabetul de tip 2.

Alimentatia in scoli poate contribui la reducerea OBEZITATII infantile si la sanatatea, dezvoltarea si performantele scolare ale copiilor, se arata intr-un raport realizat de serviciul stiintific intern al Comisiei, Centrul Comun de Cercetare, informeaza realitatea.net.

Citeste si: STUDIU MS: APROXIMATIV UN SFERT DINTRE COPIII ROMANI DE OPT ANI SUNT SUPRAPONDERALI SAU OBEZI

Toate tarile cuprinse in studiu (cele 28 de state membre ale Uniunii Europene + Norvegia si Elvetia) au orientari privind alimentatia in scoli, desi orientarile respective variaza considerabil.

Masurile nationale care vizeaza promovarea dietelor sanatoase in scoli variaza de la orientari facultative privind dimensiunile portiilor, de exemplu, la interdictii totale, inclusiv in ceea ce priveste comercializarea, ale distribuitoarelor automate si ale bauturilor indulcite cu zahar.

“Aproape o treime dintre copiii europeni sunt SUPRAPONDERALI sau OBEZI si, prin urmare, risca sa contracteze boli care pot fi prevenite, inclusiv diabetul de tip 2.

Citeste si: OMS: OBEZITATEA LA COPII ESTE LA COTE ALARMANTE

Scolile sunt parteneri importanti in eforturile noastre de a incuraja copiii sa adopte obiceiuri alimentare sanatoase, astfel incat sa creasca sanatosi, sa aiba rezultate scolare bune si sa-si dezvolte pe deplin potentialul”, spune comisarul pentru sanatate, Tonio Borg.

Raportul analizeaza cele mai recente documente de politica nationale care constituie standarde si orientari privind alimentele disponibile in scolile primare si secundare.

Sursa foto: blog.avicenna.ro