STUDIU: TERORISTII, tot mai prezenti pe internet

Grupurile TERORISTE si-au sporit prezenta pe internet in cursul ultimilor ani, in special pe retelele de socializare, releva un studiu israelian publicat miercuri si citat de AFP.

“Din punctul de vedere al TERORISTILOR, retelele de socializare au un avantaj enorm: anonimatul”, remarca, in cursul unui forum organizat miercuri, Gabriel Weimann de la Universitatea israeliana din Haifa, care a realizat acest raport pentru Woodrow Wilson Center.

Citeste si: O SERIE DE ATACURI TERORISTE AU FOST DEJUCATE LA JO DE LA SOCI

Potrivit acestui profesor de comunicare, in 1998 existau doar 12 site-uri internet legate de TERORISM, fata de peste 100.000 de site-uri si pagini de retele socializare in prezent. Aceste grupuri “nu au inventat niciodata nimic” online, dar au utilizat in avantajul lor libertatea pe care o ofera internetul, creand — de exemplu — instrumente ca revista Inspire, legata de Al-Qaida si utilizata pentru a recruta si forma simpatizanti, in special in SUA.

TERORISTII au motive bune sa utilizeze retelele de socializare, a mai adaugat Weimann:

“Pe de o parte, aceste canale sunt de departe cele mai populare pe langa publicul pe care il vizeaza. Pe de alta parte, canalele media sociale online sunt usor de utilizat, fiabile si gratuite. Si, in fine, ele le permit sa ajunga direct la publicul tinta si sa bata virtual la usa acestuia”.

GOOGLE EARTH, FOLOSIT DE TERORISII CARE AU ATACAT MUMBAI-UL

Sursa foto: praywithisrael.com