SUA: 14 ani de la ATENTATELE TERORISTE din SEPTEMBRIE 2011 – VIDEO REMEMBER

Statele Unite ale Americii marcheaza, vineri, 14 ani de la ATACURILE TERORISTE din 11 SEPTEMBRIE 2001, in care au murit 2.977 de persoane. Vor avea loc CEREMONII de COMEMORARE, dar si un serviciu memorial in centrul in Pennsylvania, la locul unde s-a prabusit unul dintre cele patru avioane deturnate de teroristi, relateaza Agerpres.

ATENTATELE TERORISTE din 11 septembrie au fost unele dintre cele mai sangeroase petrecute pe teritoriul Statelor Unite. Extremisti in misiuni sinucigase au deturnat patru avioane de pasageri, transformand aeronavele in rachete indreptate impotriva celor doua turnuri WORLD TRADE CENTER din New York si a sediului PENTAGONULUI, langa Washington.

In intreaga tara vor avea loc CEREMONII de COMEMORARE pentru vicrimele atacului. Un nou centru memorial a fost inaugurat joi, in memoria victimelor ce se aflau in avionul companiei United Airlines, al patrulea avion deturnat care s-a prabusit in Pennsylvania. Pasagerii si membrii echipajul s-au luptat cu teroristii de la bord pentru a contracara un atac asupra Washingtonului.

Un alt avion cu 40 de pasageri la bord s-a prabusit langa Shanksville, unde a fost deschis National Memorial Visitor Centre, care este totodata si locul de veci al victimelor. Si la la Muzeul si Memorialul National 11 SEPTEMBRIE va fi organizata o ceremonie, unde vor fi citite numele victimelor ATACULUI din 2001, dar si celor ucisi in atentatul din 1993 impotriva unuia dintre turnurile gemene ale WORLD TRADE CENTER, soldat cu moartea a sase persoane si ranirea altor aproximativ 1.000.

La Washington, pentru familiile victimelor vor fi organizate servicii memoriale la Pentagon Memorial.

Sursa foto: washington post