SUA: 16 POLITISTI din MIAMI, anchetati pentru trimiterea unor mail-uri RASISTE

Un numar de 16 POLITISTI din MIAMI BEACH  fac obiectul unei anchete pentru ca si-au trimis MESAJE cu caracter rRASIST si PORNOGRAFIC, in contextul brutalitatilor repetate ale politiei impotriva americanilor de culoare, a anuntat vineri parchetul din Florida, citat de AFP.

Intr-unul dintre aceste mesaje apare un joc botezat ‘Monopoly negru’, in care pe fiecare casuta apare mesajul ‘merg la inchisoare’. Intr-un altul apare fotografia autopsiei unui barbat impuscat mortal de politie in 2011, ceea ce ar putea fi pasibil de urmarire penala, intrucat trimiterea unei astfel de imagini tine de ‘un comportament scandalos’, a declarat seful politiei din Miami Beach, Dan Oates.

CITESTE SI:  SUA: Doi POLITISTI au fost IMPUSCATI MORTAL in statul MISSISSIPPI 

‘Minoritatile si femeile sunt injosite in aceste emailuri pe care si le trimiteau politistii, fiind distribuite inclusiv imagini cu oameni goi si acte sexuale respingatoare’, le-a declarat ziaristilor procurorul Katherine Fernandez Rundle.

E-mailurile au fost trimise pe adresele personale si profesionale ale politistilor. Principalii doi instigatori au parasit politia: unul s-a pensionat anul trecut si celalalt a fost concediat saptamana trecuta in cadrul acestei anchete.

CITESTE SI:  Orasul american BALTIMORE este in stare de ASEDIU: 6 POLITISTI arestati pentru CRIMA 

Aceste noi dezvaluiri intervin in contextul in care serviciile de politie sunt aratate cu degetul pentru posibile discriminari rasiale dupa mai multe cazuri de ucidere a unor persoane de culoare de catre politisti, in mai multe orase americane. Aceste tensiuni au dus la violente revolte rasiale la Ferguson si Baltimore.

Sursa foto: washington post