SUA a impus sanctiuni impotriva unor lideri din Crimeea. Reactia rusilor!

SANCTIUNI CRIMEEA. Statele Unite au introdus, vineri, sanctiuni impotriva a sapte lideri si a unui grup petrolier din Crimeea, suspectati ca ar ameninta “pacea si stabilitatea Ucrainei”, a anuntat Departamentul Trezoreriei americane intr-un comunicat.

SANCTIUNI CRIMEEA. In replica, ministrul Informatiilor publice al Crimeei, Dmitri Polonski a declarat ca sanctiunile “nu au nicio valoare” si nu pot “dauna republicii noastre”, potrivit agentiei CrimeaInform.

“Crimeea este un teritoriu ocupat. Vom continua sa impunem sanctiuni celor care continua sa ameninte integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei”, a declarat subsecretarul Trezoreriei SUA insarcinat cu lupta impotriva terorismului si cu informatiile economice, David Cohen.

SANCTIUNI CRIMEEA. Potrivit site-ului Trezoreriei, printre oficialii vizati de aceste sanctiuni se numara Rustam Temirgaliev, vicepremierul care a facilitat organizarea referendumului in Crimeea, fostul vicepresedinte al Parlamentului ucrainean Serghei Tekov, precum si primarul Sevastopolului, Aleksei Cialii.

Totodata, Trezoreria mentioneaza ca grupul de petrol si gaze Cernomorneftegaz a fost sanctionat pentru “deturnarea activelor de stat ale Ucrainei”.

Citeste si: UCRAINA-RUSIA-SUA-UE, INTALNIRE DE CRIZA LA GENEVA

Sanctiunile adoptate vineri se refera la inghetarea activelor celor sapte “lideri separatisti” si a companiei Cernomorneftegaz. De asemenea, companiilor americane le-a fost interzisa orice operatiune financiara care implica aceste persoane.

Sanctiunile impotriva unor lideri din Crimeea, adoptate vineri de catre Statele Unite, “nu au nicio valoare” si nu pot “dauna republicii noastre”, a declarat ministrul Informatiilor publice al Crimeei, Dmitri Polonski, citat de agentia CrimeaInform.

SANCTIUNI CRIMEEA. Polonski a afirmat ca aceasta masura a Statelor Unite ar putea fi “neglijata, deoarece nu poate dauna Crimeei si conducerii acesteia”.

“Nu ne facem griji, fiindca in ultima perioada am auzit prea multe declaratii privind aplicarea unor sanctiuni impotriva liderilor din Crimeea. Ne-am obisnuit deja”, a adaugat el.

Sursa foto: csmonitor.com