SUA a promis un ajutor financiar SUBSTANTIAL civililor din FASIA GAZA

Secretarul de Stat american, JOHN KERRY, a promis, in cursul noptii de luni spre marti, un AJUTOR FINANCIAR in valoare de 47 de MILIOANE de dolari pentru civilii din FASIA GAZA, primele victime ale conflictului dintre Israel si miscarea islamista HAMAS.

JOHN KERRYa sosit luni seara la Cairo pentru a favoriza incheierea unui armistitiu in FASIA GAZA, o enclava palestiniana dens populata si afectata de o blocada impusa de Israel.

CITESTE SI: RAZBOI in GAZA: Localitatile israeliene din vecinatate se afla sub STARE de ALERTA 

Luni, Emiratele Arabe Unite (EAU) au anuntat, la randul lor, ca vor acorda un AJUTOR FINANCIAR in valoare de aproape 41 de MILIOANE de dolari pentru reconstructia locuintelor afectate de ofensiva israeliana in FASIA GAZA.

Sute de imobile de locuit din FASIA GAZA au fost distruse sau grav deteriorate de la inceputul ofensivei israeliene, declansate la 8 iulie. Cel putin peste 570 de civili palestinieni au fost ucisi, iar peste 3.350 raniti in 14 zile de ofensiva israeliana, cea mai sangeroasa de la operatiunea “PLUMB TOPIT”, in 2009.

CITESTE SI: RAZBOI IN GAZA: Cel putin 9 palestinieni, dintre care 7 copii, UCISI intr-un raid israelian 

De partea israeliana, pierderile sunt in principal in randurile armatei, 25 de militari fiind ucisi de la inceputul ofensivei terestre, la 17 iulie.

Sursa foto: washington post