SUA anunta noi SANCTIUNI impotriva Rusiei

Presedintele american BARACK OBAMA a anuntat joi punerea in aplicare a unor noi SANCTIUNI impotriva Rusiei in sectorul financiar, al energiei si apararii, ca raspuns la “actele ilegale” ale Moscovei in Ucraina, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

“Astazi ne alaturam Uniunii Europene anuntand ca ne vom intensifica SANCTIUNILE”, a declarat Obama intr-un comunicat, precizand ca detaliile acestor noi masuri vor fi anuntate vineri.

El se declara totusi dispus sa ridice aceste SANCTIUNI “daca Rusia isi respecta in intregime angajamentele” in urma unui acord de incetare a focului incheiat vineri intre Ucraina si fortele proruse.

Citeste si: Statele din UE nu au ajuns la un acord pe tema SANCTIUNILOR impotriva RUSIEI

“Daca, dimpotriva, Rusia continua sa actioneze si sa incalce agresiv legea internationala, pretul pe care il va plati va continua sa creasca” pentru Moscova, avertizeaza presedintele american.

BARACK OBAMA explica faptul ca aceste SANCTIUNI au fost adoptate “in lumina actiunilor desfasurate in cursul lunii trecute de Rusia pentru a destabiliza si mai mult Ucraina, inclusiv prezenta fortelor ruse puternic inarmate in estul Ucrainei”.

El precizeaza ca Statele Unite supravegheaza “indeaproape evolutia” situatiei pe teren de la incheierea armistitiului.

Citeste si: Uniunea Europeana va aplica noi SANCTIUNI ECONOMICE Rusiei. Acestea intra in vigoare vineri

“Dar avem inca nevoie de dovezi concludente ca Rusia si-a incetat actiunile pentru destabilizarea Ucrainei”, apreciaza el.

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns joi la un acord pentru ca noile SANCTIUNI economice impotriva Rusiei sa intre in vigoare de vineri. Acestea vizeaza sase mari companii din domeniul apararii si energiei, precum si 24 de personalitati, intre care oligarhi rusi si lideri separatisti ucraineni.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro