SUA: ATAC VIRULENT al lui DONALD TRUMP la adresa unui EROU DE RAZBOI AMERICAN

Miliardarul DONALD TRUMP, candidat la CASA ALBA, a lansat un atac neobisnuit sambata contra senatorului republican JOHN MCCAIN, afirmand ca fostul pilot, luat PRIZONIER IN TIMPUL RAZBOIULUI DIN VIETNAM, nu merita statutul de “EROU”, noteaza AFP, citat de Agerpres.

CITESTE SI: DONALD TRUMP isi anunta intrarea in COMPETITIA REPUBLICANA pentru CASA ALBA

“El NU ESTE UN EROU DE RAZBOI. Este un erou de razboi pentru ca a fost capturat”, a declarat Donald Trump sambata la un eveniment conservator in Iowa, Family Leadership Summit. “Imi plac oamenii care nu au fost capturati”, a adaugat el.

Comentariul a provocat imediat indignare in randurile republicanilor, John McCain fiind unul dintre veterani in Congres.

McCain, 78 de ani, a fost pilot in timpul RAZBOIULUI DIN VIETNAM. In octombrie 1967, aparatul sau a fost lovit de o racheta si el a fost obligat sa se catapulteze. Ranit si capturat la Hanoi, el a ramas cinci ani si jumatate in CAPTIVITATE si a fost TORTURAT, aminteste France Presse. In tot acest timp Donald Trump, 69 de ani, A EVITAT RAZBOIUL obtinand amanari multiple, potrivit unor documente publicate de presa in 2011.

Donald Trump a raspuns la o intrebare asupra criticilor senatorului McCain legate de propunerile candidatului la Casa Alba privind IMIGRATIA.

In iunie, magnatul imobiliar a amestecat lucruri diferite, imigrantii clandestini si infractorii mexicani, declansand un val de dezaprobare. John McCain, un sustinator al REFORMEI SISTEMULUI DE IMIGRATIE, a declarat joi cu sinceritatea sa obisnuita ca Donald Trump “i-a excitat pe cei stapani pe situatie” cu declaratiile sale anti-imigranti.

CITESTE SI: Dupa modelul UNGARIEI, DONALD TRUMP vrea si el un zid ANTI-IMIGRANTI la granita cu MEXICUL

Iar Trump a raspuns ca John McCain este un “idiot”, afirmand ca el a fost pe ultimul loc la academia navala din Annapolis.

Clasa politica americana a condamnat imediat comentariile, mai ales rivalii lui Donald Trump la ALEGERILE PRIMARE REPUBLICANE care si-au aratat rapid admiratia pentru fostul pilot, candidat la prezidentiale in 2008.

“Ajunge cu atacurile calomnioase. John McCain si toti fostii nostri combatanti, in special prizonierii de razboi, AU CASTIGAT RESPECTUL SI ADMIRATIA NOASTRA”, a scris JEB BUSH pe Twitter.

Sursa foto: bgr