SUA. Atlanta stă pe un butoi de pulbere după ce un polițist alb a împușcat mortal un bărbat de culoare. Video

Capitala statului american Georgia, Atlanta, stă pe un butoi de pulbere după ce un polițist alb a împușcat mortal un bărbat de culoare în timpul unei tentative de arestare care a avut loc vineri noaptea.

Rayshard Brooks, 27 de ani, a adormit în mașina sa în parcarea unui restaurant Wendy’s iar angajații au sunat la poliției deoarece mașina sa bloca alți clienți. Bărbatul era în stare de ebrietate și s-a opus arestării, se arată în raportul Biroului de anchetă din Georgia (GBI). Imaginile de la camerele de supraveghere arată că “în cursul unei lupte cu agenții, Brooks a luat Taser-ul unuia dintre agenți și a început să fugă”, adaugă GBI.

“Agenții au început să-l urmărească pe Brooks”, dar acesta “s-a întors și a îndreptat Taser-ul spre agent, care a folosit arma, împușcându-l pe Brooks”.

Bărbatul a fost dus la spital și a fost operat dar a murit după câteva ore, afirmă anchetatorii, potrivit cărora și unul dintre agenți a fost rănit. Polițistul care a tras, Garrett Rolfe, a fost concediat iar celui de-al doilea agenți i-au fost încredințate sarcini administrative.

Avocatul familiei victimei, Chris Stewart, a acuzat o utilizare disproporționată a forței. “În Georgia, un Taser nu este o armă mortală (…). Existau alte opțiuni decât să-l împuște în spate”, a declarat el. Rayshard Brooks era tată a patru copii și serba în acea vineri ziua de naștere a fetiței lui de 8 ani, potrivit avocatului.

Erika Shields, șefa poliției din Atlanta de peste 20 de ani, a demisionat imediat după acest incident tragic. Sute de manifestanți au blocat sâmbătă o autostradă și au incendiat restaurantul în apropierea căruia Rayshard Brooks a fost împușcat de poliție. Zeci de persoane au fost arestate, potrivit CNN.

Sursa video: youtube