SUA. Bărbat de culoare neînarmat, împușcat de șapte ori în spate de polițiști! Video

Scena reprobabilă a avut loc în statul Wisconsin, de față fiind și copii victimei

Statul american Wisconsin este scena unor noi proteste violente după ce un bărbat de culoare, neînarmat, a fost împușcat în spate, de șapte ori, de polițiști albi apartinând de poliția din orășelul Kenosha.

Jacob Blake a ajuns la spital în stare critică. Într-un imaginile postate pe internet se vede cum bărbatul este împușcat în spate în timp ce încearcă să intre într-o mașină în orașul Kenosha din Wisconsin. Cei trei polițiști pot fi văzuți în timp ce își îndreptau armele spre Jacob Blake în timp ce acesta se îndreapta spre o mașină parcată.

În momentul în care deschide ușa mașinii și se pregătește să intre în mașină, unul dintre polițiști îl prinde de tricou și îl împușcă. Șapte focuri de armă se aud apoi în timp ce pe fundal martorii oculari încep să țipe. În mașină se aflau cei trei copii ai bărbatului.

Tony Evers, guvernatorul statului Wisconsin, a condamnat acțiunile poliției. „Chiar dacă nu avem toate detaliile încă, ce știm cu siguranță este că nu e vorba de primul om de culoare care este împușcat sau ucis cu sânge rece de indivizi care sunt parte a forțelor de ordine în statul nostru sau în țara noastră”, a declarat Evers.

Sursa foto: captura video