SUA BLOCATA de VISCOL si NINSOARE! Copiii au ramas in scoli pana noaptea tarziu

Iarna si-a intrat in drepturi si in Statele Unite ale Americii. Mai multe zone din estul si sudul tarii au fost paralizate de viscol, iar in New York zeci de copii au ramas blocati in scoli. In Colorado, drumurile inzapezite i-au scos pe localnici la schi.

Ninsoarea a facut prapad in statul New York, unde zeci de soferi au ramas blocati in nameti. Printre masinile inzapezite au fost si cateva autobuze scolare, care nu au mai ajuns la timp sa preia elevii. Copiii au ramas pana tarziu in noapte in unitatea scolara. “S-a facut tarziu si nici un autobuz nu mai ajungea. Am luat cina, unii copii au adormit, insa eu am fost foarte speriata”, spune o eleva.

“Toata lumea era la fereastra atunci cand natura s-a dezlantuit. Am inceput sa le citesc o poveste colegilor pentru a-i adormi si pentru a ne calma”, povesteste alta fetita. Si in statele Alabama si Oklahoma ninsoarea le-a pus bete in roate soferilor. Autoritatile au anuntat numeroase accidente, iar in doua dintre acestea s-au inregistrat victime.

In Colorado, orasul Boulder a fost ingropat in nameti. Cum multora le-a fost imposibil sa isi scoata autoturismele pe sosele, au apelat la schiuri. “Ma asteptam la 15 cm de zapada, insa ninsoarea mi-a depasit asteptarile, iar pentru mine este o supriza placuta. Este iarna si avem tot dreptul sa schiem aici, sa ne dam cu sania asa ca cu cat avem mai multa zapada cu atat mai bine”, este entuziasmat un barbat.

In Kansas City, zapada i-a scos pe copii la sanius, care s-au intrecut in coborari pe un deal de la periferia orasului. In Oregon, vijelia a trecut, iar o familie s-a gandit ca decat sa curete zapada din fata casei, mai bine o transforma intr-un iglu. Cu caserole de plastic si un utilaj pentru deszapezire au inceput munca dis de dimineata. Pana la sfarsitul zilei de vineri nu au reusit sa-i construiasca si acoperisul, insa spun ei acesta va fi gata pana cand temperaturile vor creste.

Sursa foto si text: stirileprotv