SUA cere extradarea lui Camil Matase, romanul care si-a impuscat sotia si fiul

Autoritatile americane au cerut, oficial, extradarea lui Camil Matase, cetateanul de origine romana care si-a impuscat sotia si unul dintre cei doi copii.

Camil Matase, arestat pentru ca si-a ucis sotia si unul dintre cei doi fii in SUA, ramane in detentie, a decis, luni, Curtea de Apel Bucuresti, care a respins recursul acestuia fata de masura preventiva, relateaza Mediafax.  Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva.

Matase a fost arestat preventiv in 21 noiembrie, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti. Judecatorul care a dispus arestarea lui Matase a aratat, in motivarea deciziei, ca faptele comise de acesta sunt “de o gravitate sporita” si au un impact major in randul opiniei publice.

Camil Matase le-a spus procurorilor Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca o suspecta pe sotia sa ca a intrat intr-un anturaj cu persoane care se ocupa de trafic de droguri si proxenetism.

Asasinul le-a mai spus anchetatorilor ca a plecat din Statele Unite ale Americii doar pentru a-si vizita mama in Romania, dupa care urma sa se intoarca si sa se predea autoritatilor judiciare din Texas.

Camil Matase are 48 de ani, este din Brasov si a fost prins in seara zilei de 20 noiembrie, de politistii brasoveni, intr-un restaurant din judetul Vrancea, unde se afla cu mai multe persoane, potrivit unor surse judiciare.

Autoritatile americane au transmis in Romania o solicitare privind prinderea si audierea barbatului, cercetat pentru omor calificat si deosebit de grav. Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca mandatul ar fi ajuns la Biroul Interpol Romania in 20 noiembrie.

Sursa foto: ziuanews.ro